Royal Smilde opent deze week nieuwe hoofdkantoor in Heerenveen

HEERENVEEN - Het nieuwe hoofdkantoor van Royal Smilde aan de Kuinder 9 in Heerenveen wordt donderdag 19 september om 14.00 uur geopend.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan houdt dan een korte toespraak en verricht samen met de familie Smilde de openingshandeling.

Het hoofdkantoor is gebouwd door Jorritsma Bouw. De eerste paal is vorig jaar op 28 augustus geslagen door Arend Smilde.

Het oude hoofdkantoor, waarvan het eerste gedeelte in 1965 werd gebouwd, voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Royal Smilde overwoog nog om het gebouw te renoveren.

,,Maar door de te verwachten groei van Royal Smilde in de toekomst is de bouw van een nieuw hoofdkantoor een structurelere optie”, aldus Ronald Prince, directievoorzitter van Royal Smilde.

Het nieuwe hoofdkantoor staat op het terrein waar ook de margarinefabriek staat. Dat is in de bocht aan de Kuinder, met uitzicht op de Tjonger. Dat terrein is al jarenlang eigendom van Royal Smilde.

Plannen voor uitbreiden margarinefabriek

Prince: ,,Tussen de fabriek en het kantoor blijft genoeg ruimte over voor verdere uitbreiding van de margarinefabriek. Momenteel worden ook al plannen gemaakt om op het overgebleven stuk grond naast het nieuwe kantoor de huidige margarinefabriek fors uit te breiden.”