FOTO’S | Feanster rugbyclub trapt seizoen af met inslingertoernooi

HEERENVEEN - Voor de Feanster rugbyclub is het nieuwe seizoen begonnen. Afgelopen zaterdag werd er afgetrapt met een inslingertoernooi voor de Feanster Cubs. Dat zijn de 12, 13 en 14-jarigen.

Alle noordelijke clubs waren uitgenodigd om tijdens korte wedstrijden niet alleen te wennen aan elkaar, maar ook aan het grote veld.

Hieronder een door de club zelf aangeleverd verslag.

De eerstejaars Cubs spelen namelijk voor het eerst op een (officieel) groot veld. En al mag je dan ook met 3 extra spelers in het veld staan, nog steeds is het een hele tippel voordat je de try-lijn bereikt hebt. Maar de heren hebben zich zeer kranig gedragen, alle uitgenodigde teams zijn zonder tegen-tries met mooie scores verslagen.

De Feanster Junioren (14, 15 en 16 jarigen) hebben een soortgelijk toernooi in Leeuwarden met succes afgesloten. De Feanster Colts (16, 17 en 18 jarigen) wisten in Havelte de tegenstanders te verslaan.

Voor de jeugd (en toeschouwers) beloven deze resultaten een fantastische competitie, welke aankomend weekend officieel van start zal gaan.

Voor de Feanster Heren ging de competitie afgelopen zondag al los. Thuis op de Buitenbaan werden de Wild Rovers uit Doetinchem ontvangen. Beide teams waren gebrand op een succesvolle start van het seizoen en wilden zeker niet voor elkaar onderdoen. Maar het was toch de Feanster RC, die de eerste overwinning van het seizoen op hun conto kunnen bijschrijven. Met een score van 31 tegen 12 werden de Wild Rovers weer naar huis gestuurd.

De volgende thuiswedstrijden zijn op 21 september om 11.00, de Feanster Cubs spelen dan tegen het cluster Fryslan/Drenthe, en op 29 september om 15:00, de Feanster Heren spelen dan tegen RC The Big Stones uit Havelte.