Speelgoedbank Heerenveen open, leerlingen welkom voor maatschappelijke stage

HEERENVEEN - De Speelgoedbank Heerenveen aan de Van Helomalaan 2 is zaterdag 28 september open van 10.30 tot 13.00 uur. Ook kunnen scholieren die dag hun maatschappelijke stage lopen.

De afgelopen twee schooljaren hebben leerlingen van middelbare scholen bij de Speelgoedbank hun maatschappelijke stage gelopen. ,,Dit tot grote tevredenheid en plezier van zowel de stagiaires als de Speelgoedbank. Voor het huidige schooljaar is er nog ruimte voor één leerling voor een maatschappelijke stage.”

Bij de stichting Speelgoedbank Heerenveen mogen kinderen van 0 tot 12 jaar die opgroeien in armoede vier keer per jaar speelgoed uitzoeken.

Sinds ongeveer zes jaar wordt voornamelijk gebruikt speelgoed ingezameld. Vrijwilligers controleren of spellen, speelgoed en boeken compleet, schoon en heel zijn. Bijvoorbeeld of alle pionnen en dobbelstenen aanwezig zijn.

LEGO en Playmobil

Ook worden losse onderdelen van bijvoorbeeld LEGO en Playmobil bij elkaar gezocht tot leuke setjes.

Om in aanmerking te komen voor de Speelgoedbank moeten ouders of verzorgers zich aanmelden via de Stichting Leergeld Heerenveen of beschikken over een pasje van de Voedselbank Heerenveen.

Voor meer informatie zie speelgoedbankheerenveen.nl. Contact opnemen kan via info@speelgoedbankheerenveen.nl.

Het is niet mogelijk om op 28 september speelgoed te brengen.