FOTO’S | Sfeervol Theaterfestival Akkrum trekt bezoekers van heinde en verre

AKKRUM - Tal van bezoekers hebben zaterdag het Theaterfestival Akkrum bezocht. Zij konden langs de bijna vier kilometer kunstroute in het dorp genieten van: twintig koren, zangers, musici, dansers en straatartiesten.

Ook was er het debuut van de Akkrumer bigband Gruppo di Brasso. Zij speelden onder andere jazz, blues, rock en pophits. Het optreden van zangeres Angelique Tuinman met haar vader Stoffer Huisman met een Friestalige versie van Het Dorp was een van de toppers van het festival.

De optredens bij het festival waren vooral heel divers: vreemde mannetjes met geheime koffers zetten de boel op stelten. Dansgroepen, troubadours, straatartiesten, dichters, onweermakers wisselden elkaar af.

De Tsjerkebleek in Akkrum was het centrale punt met een kunstmarkt. Zo stond daar een kunstmachine met munten aan de ene kant er in en kunst aan de andere kant er uit, konden kinderen hun eigen meesterwerk schilderen en mocht iedereen meehelpen bij het maken van een dorpsschilderij. Dat komt eerdaags te hangen in de Doarpskeamer Akkrum.