Tal van activiteiten in Heerenveen tijdens Vredesweek

HEERENVEEN - De Ambassade van Vrede Heerenveen houdt diverse activiteiten tijdens de Vredesweek van woensdag 25 tot en met zondag 29 september. Het thema is ditmaal: ‘Vrede verbindt over Grenzen’.

Op woensdag 25 september is er vanaf 19.30 uur in het gebouw van het Apostolisch Genootschap een interactieve inleiding door Dion van den Berg, beleidsadviseur PAX, met als thema: Hoe draag jij bij aan de vrede.

Zaterdagmiddag 28 september is er vanaf 14.30 een drie kilometer lange Walk of Peace met als thema Vrede Verbindt. Het begin en einde is bij wijkcentrum De Kempenaer. Tijdens de wandeling wordt ook een bezoek gebracht aan de Turkse Moskee.

Daarnaast is er op zaterdag 28 september een Vredesmarkt. Die duurt van 16.00 tot 17.30 uur en is op het terrein bij De Kempenaer. Bij regen vindt de markt binnen plaats.

Op de markt presenteren zich organisaties die verbindingen tot stand brengen en bruggenbouwers zijn, zoals: Stichting Present, Voedselbank, Caleidoscoop, Vluchtelingenwerk, Tumba, Kleurrijk Fryslân, Regenboogbelang Heerenveen en International peace Youth Group Rotterdam.

Samenwerkende partijen

Aan de activiteiten van de Ambassade van Vrede Heerenveen werken mee: Vluchtelingenwerk Heerenveen, Doopsgezinde Gemeente Heerenveen en Tjalleberd, Apostolisch Genootschap Heerenveen en Raad van Kerken Heerenveen.