SC Heerenveen wacht nog op eerste thuiszege na duel met FC Utrecht (+ reacties)

De sprint van Jens Odgaard, in één rechte lijn naar de kleedkamer, vertelde alles over zijn gemoedstoestand. Enorme teleurstelling, vooral over zichzelf.

Want ja, wat als Odgaard die penalty ‘gewoon’ had binnengeschoten, een kwartier voor tijd? Vermoedelijk had Heerenveen dan eindelijk de eerste overwinning van dit seizoen in het Abe Lenstra-stadion bijgeschreven.

Nu bleef de ploeg van Jansen steken op een punt tegen de Domstedelingen. Een resultaat waar vooraf waarschijnlijk meteen was getekend. Utrecht heeft immers een sterke ploeg, met middenvelders als Adam Maher, Bart Ramselaar en Simon Gustafson. Maar uiteindelijk baalde Heerenveen het meest na afloop, wetende dat er ontegenzeggelijk meer had ingezeten.

Verdediging broos

Heerenveen drong aan na rust, had ook het meeste balbezit en kreeg een paar mogelijkheden. Maar bovenal bleef het verdedigend enorm broos, vooral aan de rechterkant van defensie waar Sherel Floranus en Ibrahim Dresevic stonden.

Het was dan ook weinig verrassend dat de 0-1, in de achttiende minuut, vanaf de rechterkant viel. Een dieptepass van Leon Guwara werd totaal verkeerd ingeschat door Sherel Floranus. De razendsnelle Gyrano Kerk, de hele wedstrijd een plaag voor Heerenveen, stiftte de bal vervolgens beheerst over Warner Hahn.

Gelijkmaker Ejuke

De tegentreffer viel overigens niet uit de lucht. Utrecht was daarvoor immers al een paar keer dicht bij de 0-1 geweest. Het gevaar had in grote lijnen hetzelfde patroon: Heerenveen wist zich totaal geen raad met ballen die Utrecht achter de verdediging legde. Zo hield Ibrahim Dresevic met een sliding Adrián Dalmau van een doelpunt af, terwijl Sven Botman tot zijn schrik bijna Hahn passeerde.

Heerenveen richtte zich echter op, maakte nog voor rust na een knappe aanval gelijk via Chidera Ejuke, en bleef vervolgens jagen op meer. Oppassen bleef het voor Heerenveen wel in de tegenaanval: zo schoot Sander van de Streek te zacht in, Gustafson hoog over en Kerk rakelings voorlangs.

Utrecht kreeg de grootste kans nog in blessuretijd, maar Hahn voorkwam met een geweldige redding een nederlaag voor Heerenveen.