FOTO'S | VV Heerenveen (zo) start seizoen met overtuigende zege

HEERENVEEN - VV Heerenveen zondag 1 is het seizoen begonnen met een overtuigende 4-2 overwinning op Gomos uit Norg.

Hieronder een door Marco Eerden namens de club aangeleverd verslag.

Vandaag speelde ons vlaggenschip de openingswedstijd van het seizoen 2019-2020 tegen Gomos 1 uit Norg in de eerste klasse F. Een zonnige ambiance zorgde ervoor dat het toegestroomde publiek kon genieten van een mooie pot voetbal.

Het zeer jonge team van VV Heerenveen (gem. leeftijd van 19,5 jaar) startte echter niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Het was nog zoekende naar een ritme en dat resulteerde binnen 4 minuten in een 0-1 achterstand. Aanvaller Sven Pilon van Gomos kon van de rand van de 16 binnen schieten.

Niet veel later keek Heerenveen tegen een 0-2 achterstand aan. In een poging de bal in het strafschopgebied weg te werken werd ongelukkig hands gemaakt. Scheidsrechter Boekholt wees gedecideerd naar de stip. De strafschop werd door Ronald Sloots in de goede kant van het zijnet geschoten. Het Heerenveense team had wat tijd nodig om te herstellen na deze snelle achterstand. Het probeerde nog wel via soms aardig veldspel wat kansen te creëren, maar écht dreigend werd het van Heerenveense kant in de 1e helft niet meer. We gingen rusten met een 0-2 achterstand.

Hoe anders was de 2e helft. Heerenveen had in de eerste helft al moeten wisselen vanwege een blessure, maar startte in de 2e helft met een aanvallende wissel. Kennelijk waren er in de kleedkamer motiverende woorden gesproken. De energie spatte van het team af. Vanuit prima veldspel en het winnen van duels kregen de spelers uit het Friese haagje veel meer ruimte. De eerste kansen dienden zich direct aan! In de 48e minuut werd de aansluitingstreffer gemaakt door Vigo Tabak na een prima assist door Thymo de Vries. Op randje buitenspel kwam hij vrij voor de keeper en schoot mooi binnen. De 0 was van het scorebord.

Dit smaakte naar meer en Heerenveen ging direct op zoek naar nog een treffer. Het harde werken werd beloond, de kansen volgden elkaar in rap tempo op. Al in de 50e minuut werd door Tommy Wang met een pass van achteruit Thymo de Vries in de vrije ruimte gelanceerd. Hij aarzelde niet en verraste de keeper met een knap schot. Het was weer gelijk. De tegenstander uit Norg kon weinig duels meer winnen en eigenlijk was de wedstrijd compleet het tegenovergestelde van de eerste helft. Heerenveen ging vol in de aanval. Door het vroeg druk zetten van Heerenveen wist Gomos alleen veel lange ballen te spelen die makkelijk door de verdediging van Heerenveen kon worden verwerkt. Na de 2-2- was er een korte periode waarin beide ploegen de balans opmaakten. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd was het vooral Heerenveen dat aanspraak wilde maken op de winst en met veel energie door ging. In die fase van aanvallen was het gelukkig ook onze keeper Winand Quartel die ons vaak op de been hield door handelend op te treden!

Na flink wat kansen en vrije trappen voor Heerenveen kwam in de 82e minuut de bevrijding. Waar de bal in eerste instantie in een scrimmage verloren leek te gaan, kwam er ineens een schotkans voor Thymo de Vries na knap doorgaan op de verdediging. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal schitterend in de kruising. 3-2! Vaak is het zo dat de ploeg met de voorsprong deze gaat verdedigen en alsnog in de problemen komt, zo niet deze keer. Heerenveen ging vol door op de manier waarop ze de 2e helft waren begonnen. De beloning volgde in blessuretijd. Een afvallende bal werd slecht verwerkt door de verdediging van Gomos, waarna met een schitterende pass Thymo de Vries weer werd weggestuurd. Hij passeerde sierlijk de keeper en maakte eenvoudig de 4-2.

VV Heerenveen heeft enorme veerkracht getoond en energie geleverd waarmee de 0-2 achterstand is omgebogen naar een overtuigende overwinning. Volgende week en de week daarna spelen wij uitwedstrijden tegen Dalfsen en GRC Groningen. Op 13 oktober is de volgende thuiswedstijd. Dan spelen we om 14.00 uur tegen WVV uit Winschoten. Dat beloofd weer een mooi potje te worden!

Opstellingen

VV Heerenveen:

Winand Quartel, Tommy Wang , Marnix Koopmans (Sander Koning), Bram Voskuilen (Jan Hielkema), Soeren Grigoryan, Giovanni Aronds, Yannick Eerden, Thymo de Vries, Fabian Eendragt, Leon van der Werf (Robin de Boer), Vigo Tabak.

Gomos:

Melvin Koning, Richard Meursing, Ronald Sloots, Martijn Bosman, Jan-Harm Siegers, Roy Slachter, Jordi van Esch (Friso Tonckens), Guido Koolen (Ricardo Smit), Sven Pilon (Daan Krause), Robert Elsinga, Jannes Siegers.

(Tekst Marco Eerden)