FOTO'S | Primeur voor foutloze Bertus van Huizen bij Groot Heerenveens Dictee

​HEERENVEEN - Bertus van Huizen had dinsdagavond een primeur bij het tweejaarlijkse Groot Heerenveens Dictee. Hij is de eerste winnaar die nul fouten maakte. In 2017 won Huizen ook al. Toen maakte hij zes fouten.

De tweede prijs ging naar Menco Duursma. Hij maakte zes fouten. In de strijd om de derde plaats vond een barrage plaats omdat Klaas Peereboom en Rudy Hofstee beiden zeven fouten maakten. De barrage werd gewonnen door Peereboom va de werkgroep Oud-Heerenveen. 

Bij de teams won de familie Kan en Co na barrage van het Gemeenteteam mix 2. Beide teams hadden elk gezamenlijk 58 fouten. Derde werd de groep Nepal met 62 fouten.

Schrijver en voorlezer

Het dictee was net als bij de eerdere twee edities ook nu weer geschreven voor Rob kerkhoven. Burgemeester Van der Zwan las het wederom voor in de raadszaal van de gemeente Heerenveen, waar in totaal 82 mensen meededen aan het dictee.

Het dictee werd gehouden door de Heerenveense courant samen met de gemeente Heerenveen,. Boekhandel Binnert Overdiep, de Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen (SLAH) en de bibliotheek Heerenveen. 

Medewerking was er ook door zanger Karst Berkenbosch. Hij trad op terwijl de twintig correctoren de dictees nakeken. Dat had ditmaal als titel Beeldenstorm.

Daarmee werd verwezen naar twee beelden van de Walk of Fean die meteen bij de ingebruikname van de interactieve wandelroute door vandalen werden onthoofd naar ‘beproefd IS-recept’, zoals dat in het dictee werd genoemd.

(Foto’s Max van Gelder)