FOTO’S | Inzamelingsactie voor Voedselbank Heerenveen levert twee auto’s vol met boodschappen op

HEERENVEEN - Wieteke Zwama en haar man Martijn hebben vrijdag het resultaat van een jaarlijkse voedselinzamelingsactie ingeleverd bij de Voedselbank Heerenveen. Dat betrof twee auto’s vol boodschappen. ,,De Voedselbank was er weer erg blij mee.”

De uit Heerenveen afkomstige Zwama noemt de actie geslaagd. ,,Het was hartverwarmend om te zien hoe mensen elkaar willen helpen. Via via en dankzij vrienden zijn tassen vol gekochte boodschappen aangeleverd, keukenkastjes zijn leeg getrokken en zijn peertjes geplukt.”

Wat Zwama persoonlijk het meest bijzonder vond is dat een vriendin van de familie langskwam om tassenvol boodschappen in te leveren. ,,Terwijl ze nog geen vierentwintig uur daarvoor haar moeder had begraven. Dan wordt het weer duidelijk dat we toch echt in een prachtige wereld leven waarin we de verbondenheid met elkaar zo nodig hebben en dat die verbondenheid er dus ook echt wel is.”

Wie afhankelijk is van de Voedselbank en hierover wil vertellen middels een interview kan contact opnemen via Jut&Jul85 op Instagram of via jutenjul85@gmail.com.