‘Schuifhuis’ Heerenveen te koop via Marktplaats

HEERENVEEN - Het in oktober 2018 onbewoonbaar verklaarde huis aan Het Meer 27 staat te koop op Marktplaats.

Onder de noemer ‘opknapper’ kan een geïnteresseerde koper het huis overnemen van eigenaar Anton Eizema voor 125.000 euro.

In de advertentie staat onder andere: ‘De oostgevel was gaan hellen, vandaar de constructie buiten en binnen om de muur op zijn plaats te houden. Deze woning is alleen geschikt voor iemand die in de bouw zit, in verband met constructieve veranderingen die gedaan moeten worden om de woning weer geschikt te maken voor wonen. Kennis is dus van groot belang. Ook een prachtig project voor een projectontwikkelaar die er een nieuwe woning op wil bouwen. De plek is uniek en rustig.”

Eerder nog stond het huis sinds juni via Funda te koop voor ongeveer 160.000 euro. Eizema zag vorige week nog een potentiële koper afhaken. Die had naar verluid interesse om de woning op te knappen met behoud van de voorgevel.

Na het afketsen van de koop liet Eizema weten verder te kijken en de woning wellicht te gaan slopen als er zich geen kopers melden.

Familie Weiler

Afgelopen jaar nog dwong de recht Eizema tot het terugbetalen van 140.000 euro aan de familie Weiler die het huis had gekocht eerder van de Heerenveer had gekocht.

Die schikking werd getroffen tussen de beide partijen. Dat was daags voor het kort geding dat advocaat Korvemaker namens de familie Weiler had aangespannen tegen Eizema. De familie Weiler zelf had het huis voor 170.000 euro gekocht.

De woning aan Het Meer werd op 15 oktober onbewoonbaar verklaard, nadat de muren begonnen te schuiven. Het huis dreigde in te storten toen de eigenaren Marjolein en Michael Weiler aan het klussen waren in de woning.

Voor de avdertentie op Marktplaats zie deze link.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)