Knypster Merke pakt groots uit met bekende artiesten

DE KNIPE - De Knypster Merke staat voor de deur en pakt dit jaar groots uit.

Hieronder een door de organisatie zelf geschreven artikel.

Op vrijdagmiddag 11 oktober openen Pieter de Jong en Bart Koopmans de ‘Merke’. ’s Avonds is het gegarandeerd feest in de tent met Snollebollekes en DJ Paul Elstak. Zaterdagmiddag en –avond rijden er 12 praalwagens door het dorp. Zondag is er de autocross. En dinsdagavond na de prijsuitreiking van de optocht is het nog één keer groot feest met Wolter Kroes.

50+ avond met Wiltsje fan Peazens en Douwe Kootstra

Het trio Wiltsje fan Peazens bestaat uit Hylke Tromp (zang en viool), Jan Willem Bleijswijk (zang en gitaar) en Joop de Jong (zang en accordeon) en speelt Friese folkmuziek. De heren maken al meer dan 30 jaar muziek. Ze treden niet zo vaak meer op, dus des te mooier dat ze nu naar De Knipe komen. Meesterverteller Douwe Kootstra heeft altijd een verhaal klaar, over bijgeloof, spoken, dominees, duivels, geheimzinnige verschijningen, Sterke Hearke en legendarische gauwdieven.

Snollebollekes en DJ Paul Elstak uitverkocht

Snollebollekes is te horen bij elk feest en sportevenement. Deze zomer zette hij de Tour de France op z’n kop met zijn hit Links Rechts. Geen twijfel mogelijk dat hij ook de feesthal in De Knipe in beweging gaat krijgen. Snollebollekes begint om 21.30 uur. Daarna is het tijd voor DJ Paul Elstak, alweer voor de tweede keer in De Knipe. De DJ scoorde in de jaren ’90 de ene na de andere happy hardcore hit. Zoals Rainbow in The Sky, Luv U More en The Promised Land. Ook hier geldt; stilstaan is geen optie. Kaarten voor deze avond zijn uitverkocht. Ook aan de kassa zijn geen kaarten meer te koop.

Allegorische optocht en Daredevils

Zaterdag om 14.00 uur gaat de allegorische optocht van start, opgeluisterd door een kinderoptocht, en de muziekkorpsen Con Spirito (’s middags) en De Sternse Slotlanders (’s avonds). ´s Avonds komen de praalwagens nogmaals door het dorp, ditmaal verlicht voor nog meer sfeer. Voor, in de pauze en na afloop van de optocht spelen Brassband De Estrellas en Sambaband Almondegas op straat. Bij de bakker kunt u genieten van onze eigen Knypster Preamsjongers. Aan het begin en het einde van de route zijn er foodtrucks voor een hapje. Zanger Grutte Geart treedt voor café De Knyp op in een speciaal ingerichte tent.

Na de optocht speelt in de feesthal de feestband Daredevils. Rockmuziek, reggae en Nederlandstalige meezingers, classics en hits van nu. De performance van deze zes heren is ongekend. Een partyband waarbij iedereen uit z’n dak gaat.

Kerkdienst in de feesthal

Het thema van de tentdienst is dit jaar: “Veel moet….. of Veel moed. Gospel Choir New Creation zorgt voor de muziek.

Autocross en Minibuggy

Ook dit jaar maakt de autocross in De Knipe deel uit van de regiocup. Hierbij strijden rijders uit de omgeving in drie wedstrijden om de cup. In De Knipe is de derde en laatste wedstrijd. Spanning volop dus voor de rijders en het publiek. Nieuw dit jaar is de Minibuggy. Jonge rijders vanaf 6 jaar kunnen meedoen aan deze klasse, mits ze hun licentie hebben natuurlijk.

Kinderfeest, schuttersfeest en Fryske Wat-wit kwis

Maandag begint om 12.00 uur het kinderfeest en om 16.00 uur het Schuttersfeest. ’s Avonds in de feesthal wordt de kennis van Fryslân getest in de Fryske Wat-wit kwis. Welke wagenbouwploeg, buurt, sportteam of vriendengroep heeft de meeste kennis van Friesland?

Trekkerbehendigheidwedstrijd, prijsuitreiking en Wolter Kroes

Dinsdagmiddag de Trekkerbehendigheidwedstrijd voor iedereen met een tractor. De V.V.V. De Knipe heeft deze middag ook altijd een ludieke activiteit in petto. Dit jaar is dat het Iepen Frysk Kampioenskip Hydrokegelje. ’s Avonds vindt in de feesthal de prijsuitreiking van de Allegorische Optocht 2018 plaats.

Voor menig wagenbouwer een spannend moment. Het feest daarna wordt verzorgt door Wolter Kroes en Van Geeft ‘m. Wolter Kroes staat al meer dan 30 jaar op het podium. Met gemak vult hij zalen als Ahoy en Heineken Music Hall.

Zijn grootste hits zijn Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen en Viva Hollandia. Deze feestzanger zal de Knypster Merke met een heerlijk feest afsluiten. Hij doet dit samen met Van Geeft’m, een akoestisch duo met gitaar en accordeon, dat ook vorig jaar de ‘útsmiter’ was.

Voor meer informatie: Theo Woudstra, voorzitter VVV De Knipe 06-10694371