Nee, nee en nog eens nee: de NS stopt echt niet bij station Thialf

Er werd gehoopt, gevraagd, gelobbyd en gesmeekt, maar de NS zal ook dit winterseizoen niet stoppen op het treinstation naast ijsstadion Thialf in Heerenveen.

Stoppen is simpelweg niet haalbaar. De kosten voor de verbouwing van het station zijn te hoog en een stop rondom schaatsevents past niet in de dienstregeling. Reizigers die in Leeuwarden willen in- of uitstappen en moeten overstappen op een andere trein worden de dupe van de extra stop en dat wil de NS niet.

De oplossing is simpel en al eerder aangedragen: een rechtstreekse busverbinding tussen het station van Heerenveen en het ijsstadion. Arriva rijdt nu al met speciale bussen en wil deze winter een Thialf Express laten rijden. De vervoerder informeert daar later deze maand de reizigers over.

Lees ook | Waarom een treinstop bij Thialf niet meer kan (en ook niet hoeft)

De provincie geeft de hoop niet op en wil in contact blijven staan met de NS over speciale stops in de toekomst. Als bijvoorbeeld een dienstregeling wijzigt, dan wil de provincie opnieuw kijken of een stop bij Thialf in de winter van 2020-2021 wel mogelijk is.

Twee internationale toernooien

De komende wintermaanden staan er relatief weinig grote toernooien op het programma. Tussen Kerst en Oud en Nieuw staan de NK Afstanden in de schaatstempel op het programma. In het voorjaar de EK Afstanden, het NK Allround en Sprint en de finales van de World Cup.