Heerenveen krijgt vier muzikale speelplaatsen waar kinderen kunnen 'jammen'

Vier basisscholen en kinderopvangplekken in de gemeente Heerenveen krijgen een muzikale speelplaats. Het gaat om scholen en opvangplekken in De Greiden, Skoatterwâld, Oudeschoot en Oude- en Nieuwehorne.

Bij zulke speelplaatsen kunnen kinderen spontaan muziek maken. De sfeer in de ‘proeftuinen’ moet vrijblijvend en ongedwongen zijn.

Het worden volgens de gemeente uitdagende plekken ‘waar muziekinstrumenten aanwezig zijn en waar kinderen individueel of groepsgewijs kunnen jammen’.

Speelplekken zijn binnen

Het plan van de muzikale speelplaatsen zit nog in de opstartfase, laat een gemeentewoordvoerder weten. De exacte invulling is nog niet bekend. In december is er een eerste evaluatie.

De speelplekken zijn in eerste instantie binnen, dus niet in de buitenlucht op - bijvoorbeeld - een schoolplein. Mogelijk komt dit nog, in de lente. Binnen liggen ook de instrumenten: van gitaren tot slagwerk.

Op vaste tijden zal op alle vier de plekken in de gemeente een muziekcoach aanwezig zijn. Deze coach is per locatie een uur per week beschikbaar, na schooltijd.