FOTO’S | Stichting Oxalis Deppei 4 Kids rondom Kinderboekenweek te gast bij de Torteltuin

HEERENVEEN - De stichting Oxalis Deppei 4 Kids was afgelopen week rondom het thema ‘Reis je mee’ van de Kinderboekenweek te gast bij kindercentrum de Torteltuin in Heerenveen.

Hieronder een door de Torteltuin zelf aangeleverd verslag.

Om 9.30 gaan we met de kinderen naar buiten, de rode loper ligt uit en in de verte horen we al geronk, toeters en soms zelfs een sirene.

En dan komen er 2 motoren en een trike de straat ingereden.

Vandaag komt de stichting www.oxalisdeppei4kids.nl ons een bezoekje brengen.

Dit is een groep mensen met een liefde voor motoren maar nog belangrijker, een grote liefde voor kinderen, zij zetten zich belangeloos in voor kinderen die beschadigd zijn door misbruik, mishandeling of ziekte en voor kinderen die in armoede verkeren. Ook hebben zij aandacht voor de directe omgeving van deze kinderen ( gezin en vrienden).

De torteltuinkindjes reageren verschillend, de een is stil, de ander begint te springen, sommige roepen en zwaaien en anderen kruipen even achter de pedagogisch medewerkers.

De vrijwilligers van oxalisdeppei4kids parkeren de motoren en maken kennis met de kinderen, de een geeft een box, de ander een knuffel, wat fantastisch om deze verschillende reacties te zien, al snel worden de mannen van de stichting opa genoemd en wordt er volop gebabbeld.

De kinderen mogen op de motor zitten, aanraken en kijken, stralende gezichtjes, duimpjes omhoog, wat een feest.

De 5 mensen van de stichting blijven de gehele dag bij ons, er wordt met de kinderen gespeeld op de groep en er wordt voorgelezen in de prachtig ingerichte speelzaal.

Na een lekkere lunch gaan de mensen van de stichting mee om de kinderen uit school te halen, de een rijd met de motor mee, de andere stapt in de bus.

Om 16.00 zwaaien we de mensen uit, wat een fantastische dag hebben we beleefd.

We spreken af dat we elkaar vaker gaan ontmoeten we zijn benieuwd wat de toekomst zal brengen maar een ding is zeker, we hebben vandaag vrienden voor het leven gemaakt.

(Tekst en foto’s Boukje Stoker pedagogsich medewerker kindercentrum de Torteltuin)