Verhuizen naar het buitenland? 4 tips

Aangeboden door: Verhuisoffertes.com

Er komt een hoop kijken bij een verhuizing, al helemaal als je naar het buitenland verhuist. Denk bijvoorbeeld aan het verschepen van je spullen, maar ook het regelen van visa en nieuwe scholen voor de kinderen. Sta jij op het punt om de stap te maken en naar een ander land te verhuizen? Je leest in dit artikel 4 handige tips.

Bepaal wat je wel en niet meeneemt

Het is belangrijk om goed voor je te hebben wat je allemaal mee moet nemen aan inboedel en wat je in je nieuwe woonplaats koopt. Denk hierbij aan meubels, witgoed en bijvoorbeeld woonaccessoires. Probeer bij elke categorie te bedenken of het voordeliger is om het mee te nemen of om het op te slaan in Nederland voor wanneer je terugkeert.

Verdiep je in verhuisbedrijven

Er zijn verschillende verhuisbedrijven die je kan inschakelen voor je internationale verhuizing. Vaak is het zo dat verhuisbedrijven samenwerken met partners in andere landen. Zo is het mogelijk dat het Nederlandse deel van je verhuizing door een verhuisbedrijf uit Groningen wordt uitgevoerd en de rest door een verhuisbedrijf uit het land waar je heen verhuist. Door je te verdiepen in verschillende verhuisbedrijven, zorg je dat je niet teveel betaalt voor je verhuizing. Zo kan het blijken dat verhuizers uit Amsterdam in jouw geval voordeliger zijn dan verhuizers uit je eigen woonplaats.

Regel alle administratie

Er komt bij een internationale verhuizing een hoop papierwerk kijken. Het is belangrijk om alle administratieve dingen op tijd te regelen en goed het overzicht te houden. Maak daarom eerst een lijstje met wat er allemaal moet gebeuren voor de verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van inentingen, papieren voor de huisdieren die meegaan, het verlengen van paspoorten en het checken van je zorgverzekering. Hierdoor voorkom je dat je vlak voor, of na vertrek, voor vervelende verrassingen komt te staan.

Zorg voor goede verzekeringen

Je inboedel gaat flink wat kilometers afleggen en het kan voorkomen dat er iets beschadigd raakt tijdens de reis. Daarom is het belangrijk om voor je vertrek je huidige verzekeringen te checken en eventueel een nieuwe verzekering voor je verhuizing af te sluiten. Controleer ook bij je verhuisbedrijf wat er is geregeld op het gebied van verzekeringen.