FOTO’S | Lezing Commissaris van de Koning Arno Brok bij Odd Fellows Heerenveen

HEERENVEEN - Commissaris van de Koning Arno Brok heeft zaterdag een lezing gegeven bij de Odd Fellows Heerenveen.

Hieronder een door de Odd Fellows zelf aangeleverd verslag met foto’s.

Voor de leden van het Erasmuskampement nr. 10 was er een feestelijke bijeenkomst in het Odd Fellowshuis aan de Herenwal 10 in Heerenveen i.v.m. het veertigjarig bestaan. Als spreker was commissaris van de Koning in de provincie Fryslân Arno Brok aanwezig voor het houden van een lezing over 'verbinding'.

In zijn lezing noemde Brok o.a. de verbindende factor die taal kan hebben, in het bijzonder de friese taal die hij zich als niet-fries eigen heeft gemaakt. Ook noemde hij de zorgwekkende trend van de 'intolerantie van de toleranten', de neiging van mensen om overal een mening over te moeten ventileren. Na afloop van de lezing was er nog gelegenheid voor het stellen van vragen.

Het Erasmuskampement is een samenwerkingsverband tussen een aantal noordelijke Odd Fellows-loges. Het kampement komt 6 keer per jaar bij elkaar in het Odd Fellowshuis in Heerenveen. De Odd Fellows Heerenveen komen wekelijks bij elkaar. Doel van de kampement-bijeenkomsten is om verbinding te maken met andere loges en kennis te maken met andere leden van de internationale Odd Fellows organisatie.

De feestelijke middag werd afgesloten met een BBQ.