Dierenrubriekje: vermiste en gevonden huisdieren

LUINJEBERD - Hieronder weer een overzicht van vermiste en gevonden huisdieren bij dierenopvang ’t Heerveld aan de P.G. Otterweg 7 in Luinjeberd.

Ditmaal zijn er drie kittens en drie volwassen katten naar een nieuw baasje gegaan.

Vermist

4 oktober: Akkrum, Ulbe Twijstrawei. Atis, een ex-kater van 5 jaar oud en is gechipt. Hij is geheel cypers rood en draagt een zwart halsbandje met diamantjes. Informatie via Amivedi: 088-0064693.

Overleden

7 oktober: Ter Idzard, Idzerdaweg ter hoogte van huisnummer 74. Lapjespoes. Informatie via Dierenambulance de Tjonger: 06-21578058.

8 oktober. Tijnje, Farskewei. Een volle kater. Cypers rood met wat wit. Helaas niet gechipt en vermoedelijk aangereden. Informatie via Dierenambulance De Wouden: 06-20454312.

10 oktober: Haskerhorne, Jousterweg. Lapjespoes. Onder de neus wit. Op en naast de neus zwart wat over de neusbrug doorloopt naar de bovenkant van de kop. Linker wang is wit wat in een streepje naar het oog loopt. Onder het linkeroog rood. Onder het rechteroog zwart en rood. Boven het rechteroog een paar kleine rode vlekjes. Op de kin een rode vlek. Witte hals-, brede bef-, gedeeltelijk witte borst en witte buik. Op de kop zwart. Linkeroor heeft een rode oorpunt. Rechteroor is geheel zwart. Achter het linker oor een rood vlekje. In de nek zwart. Rechter schouder geheel zwart. Links op de schouder een rode vlek. Op het lijf aan de linkerkant een rode band/vlak, die van de rug tot de buik loopt. Op de rug zwart met een aantal kleine rode vlekjes. De rechter heup is geheel rood. Achterwerk is ook rood. Linker voorpoot heeft een wit sokje, de voorkant van de poot is zwart, de achterkant is rood met een wit streepje. De rechter voorpoot een witte kous, voorkant van de poot is zwart, aan de achterkant loopt een witte streep naar de buik. De linker achterpoot is geheel wit. De rechter achterpoot heeft van voren een witte kous, aan de achterkant is het wit iets hoger tot de knie. De staart is zwart met halverwege iets rood.

12 Oktober: Wolvega, Heerenveenseweg ter hoogte van huisnummer 73. Zwart witte poes. Bovenkant zwart en de onderkant wit. Vier witte pootjes, witte neus en kin. Informatie via Dierenambulance de Tjonger: 06-21578058.

Belangrijke telefoonnummers

Dierenopvang ’t Heerveld 0513-529233, Dierenambulance de Tjonger 06-21578058, Amivedi 088-0064693, Dierenalarmnummer 144.