Dierenrubriekje: vermiste en gevonden huisdieren

LUINJEBERD - Hieronder weer een overzicht van vermiste en gevonden huisdieren bij dierenopvang ’t Heerveld aan de P.G. Otterweg 7 in Luinjeberd.

Ditmaal is één kat naar een nieuw baasje gegaan.

Vermist

8 Oktober: Akkrum, Meinewei. Snooze, 8 jaar oud en gechipt. rode gecastreerde kater is oranje/rood met géén witte kenmerken. Alleen aan de staart wat lichter van kleur. Hij heeft een brede kop en een mooie volle vacht. Informatie via Amivedi: 088-0064693.

10 oktober: Aldeboarn, Doelhof. Nemo, een ex-kater van anderhalf jaar oud en hij is gechipt. Nemo draagt een blauw halsbandje. Hij is cypers grijs bruin zwart witte buik en heeft een roze neus. Informatie via Amivedi: 088-0064693.

11 oktober: Jubbega, De Strikel. Boris. Zij is zwart met wit en 12 jaar oud. Het is een kleine poes, bovenkant is zwart, ze heeft een witte bef/borst met witte pootjes. Op haar koppie heeft ze een wit snuitje die doorloopt tot in een driehoekje tussen de ogen. Ziet slecht uit, mager, ongewassen en kale plekken bij de rug/staart. Informatie via Amivedi: 088-0064693.

13 oktober: Heerenveen, Barten. Willem, een cypers rood met wit katertje van 6 maanden oud. Hij is mooi symmetrisch getekend rood cypers met witte voetjes en witte bef en buik. Informatie via Amivedi: 088-0064693.

14 oktober: Mildam, De Wissel. Sammie, een zwarte ex-kater met een wit befje. Hij heeft witte haren in de oren en onder de buik tussen de achterpoten heeft hij een witte driehoek. Sammie is gechipt, 0513-631765.

Gevonden

16 oktober: Vegelinsoord, Zwartweg ter hoogte van huisnummer 27. Konijntje, geheel bruine vacht. Hier en daar iets lichter bruin - beetje gemêleerd. Puntjes van de oren iets donkerder van kleur. Informatie via Dierenambulance de Tjonger: 06-21578058.

23 oktober: Heerenveen, Zuiderstraat. Kitten van een week of 8. (Langhaar) Op de rug en op ’t kopje is ze grijs met rood. Snuitje is wit met rose neus. Onder het buikje, de pootjes, bef en hals wit. Bovenop het neusje en tussen de oogjes wit oplopend naar het voorhoofd. Informatie via Dierenopvang ’t Heerveld: 0513-529233.

Overleden

10 oktober: Haskerhorne, Jousterweg. Lapjespoes. Onder de neus wit. Op en naast de neus zwart wat over de neusbrug doorloopt naar de bovenkant van de kop. Linker wang is wit wat in een streepje naar het oog loopt. Onder het linkeroog rood. Onder het rechteroog zwart en rood. Boven het rechteroog een paar kleine rode vlekjes. Op de kin een rode vlek. Witte hals-, brede bef-, gedeeltelijk witte borst-en witte buik. Op de kop zwart. Linker oor heeft een rode oor punt. Rechteroor is geheel zwart. Achter het linker oor een rood vlekje. In de nek zwart. Rechter schouder geheel zwart. Links op de schouder een rode vlek. Op het lijf aan de linkerkant een rode band/vlak, die van de rug tot de buik loopt. Op de rug zwart met een aantal kleine rode vlekjes. De rechter heup is geheel rood. Achterwerk is ook rood. Linker voorpoot heeft een wit sokje, de voorkant van de poot is zwart, de achterkant is rood met een wit streepje. De rechter voorpoot een witte kous, voorkant van de poot is zwart, aan de achterkant loopt een witte streep naar de buik. De linker achterpoot is geheel wit. De rechter achterpoot heeft van voren een witte kous, aan de achterkant is het wit iets hoger tot de knie. De staart is zwart met halverwege iets rood. Informatie via Dierenambulance de Meren: 0 6 53712098.

17 oktober: De Knipe, Tramweg/Lang’ Ein. Lapjespoes. Rood/zwart/wit met cypers zwart/grijs. Veel licht rood in de vacht. Opvallend zijn de 3 zwarte stroken over de rug naar de zijkant. 1 iets voor de heup, 1 op buikhoogte en 1 vlak achter de schouders. Het kopje is deels cypers grijs/zwart. Wit onder het bekje in de nek en naar onder de buik doorlopend. Onderkant is wit. Linker voorpootje heeft een wit sokje. Op de achterkant een cypers grijs/zwart vlekje. Verder is dit pootje cypers licht met donker rood. Beide achterpootjes een wit kousje. De staart is aan het bovenste deel cypers zwart/grijs, dan een stuk rood en eindigt in een cypers zwart/grijs puntje. Informatie via Dierenambulance de Tjonger: 06-21578058.

13 oktober: Oudehaske, Jousterweg ter hoogte van huisnummer 14. Licht rood cypers /witte kitten, vermoedelijk katertje, plus minus 6 tot 8 weken. Rood stipje op de neus en rood stipje net naast de neus, wit streepje bovenop zijn koppie, voorpootjes rechts 2 rode vlekjes, voorpootjes links ook rode vlekjes, kraag wit, rode cyperse rug, rode staart met wit puntje, rood cyperse achterpootjes met witte sokjes. Informatie via Amivedi: 088-0064693.

Belangrijke telefoonnummers

Dierenopvang ’t Heerveld 0513-529233, Dierenambulance de Tjonger 06-21578058, Amivedi 088-0064693, Dierenalarmnummer 144.