FOTO'S | Discgolfbaan in Heerenveen in gebruik genomen

HEERENVEEN - Aan de noordkant van Heerenveen is de splinternieuwe discgolfbaan in gebruik genomen. De discgolfbaan met achttien holes is aangelegd in de lange groene strook langs de Weinmakker: het gebied vanaf de OSG Sevenwolden (bij het Hepkemabos) tot aan de McDonald’s. Deze strook blijft gewoon voor iedereen toegankelijk.

 

Discgolf is een buitensport die lijkt op het traditionele golf. Een speler moet in zo weinig mogelijk beurten zijn of haar frisbee in een basket zien te werpen. Dat is een metalen mand op een paal.

In je eentje

Onderweg doemen vijvers en ‘groene’ obstakels op, zoals bomen en struiken. Wie dat wil, kan de sport in z’n eentje spelen. Nederland telt al een stuk of vijftien discgolfbanen. De discgolfvereniging achter het Heerenveense initiatief wil in de toekomst graag clinics organiseren voor inwoners. Ook komt bij de baan een plek waar discs te huur zijn. De toegang is gratis en de sport kan het hele jaar door gespeeld worden.

Een groot aantal belangstellenden kwam kennis maken met de jongste sport van Heerenveen. Max van Gelder was erbij en maakte een fotoreportage.