Spakenburger rugbyers te sterk voor Feansters

HEERENVEEN - Afgelopen zaterdag stond er een heuse kaskraker gepland aan de Buitenbaan. De Feanster Rugby Club ontving thuis Rugby Club Spakenburg, welke als 2e in de Noord-Oost 3e klasse competitie geklasseerd stond. Waar normaliter de competitie wedstrijden op zondag worden gespeeld, spelen de mannen uit Spakenburg hun wedstrijden op zaterdag. Voor de Feanster rugbyers was dat wel even wennen, m

Hieronder een door de vereniging zelf aangeleverd verslag.

Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er nog wat tactieken afgekeken uit de WK wedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en Ierland, welke live getoond werd in het clubhuis. Om 15:00 uur was dan de kick-off, stonden aan beide zijdes van de middellijn op elke helft 15 man opgesteld en kon de strijd op het veld beginnen. De eerste try werd door de Feansters gemaakt, maar helaas werd de aansluitende conversie gemist.
Nu  de FRC voorstond  met 5-0, schrok RC Spakenburg wakker. De Feansters leverden knap tegenstand, echter zagen zij Spakenburg toch op voorsprong komen tot 5-12, waarna de strijd gelijk op ging. Vlak voor de rust wisten de mannen uit Heerenveen die achterstand weer om te buigen in een minimale voorsprong van 22-21.

Maar helaas bleek in de tweede helft de ploeg uit Spakenburg over iets meer uithoudingsvermogen te beschikken dan de Feanster ploeg en kregen de mannen nog 2 tries en 2 conversies voor hun kiezen en is de wedstrijd uiteindelijk met een score van 22-35 afgesloten.  Des al niet te min mogen de mannen erg trots zijn op dit resultaat en beloofd de getoonde strijdlust en inzet nog een paar mooie wedstrijden dit seizoen.

De volgende thuiswedstrijd staat gepland voor zondag 3 november, kick-off 15:00 op het rugbyveld aan de Buitenbaan. Tevens de moeite waard om te bekijken zijn de halve finale wedstrijden van het WK rugby in Japan aankomend weekend. Nieuw-Zeeland, Engeland, Zuid Afrika en Wales zullen dan spelen om een plaats in de Rugby World Cup finale op zaterdag 2 November.