Overeenkomst 44 zorgwoningen voor Talant in Tellepark.

Heerenveen - De huurovereenkomst tussen zorgorganisatie Talant en Zwanenburg Projecten voor 44 zorgeenheden is gisteren, 24 oktober, getekend.

De zorgeenheden worden gerealiseerd naast Marijkehiem, aan de Coehoorn van Scheltingaweg en de Meineszstraat in Heerenveen. Na de ontwikkeling van 27 appartementen in een parkachtige groene setting, de ontwikkeling en reeds gestarte uitvoering van de 8 levensloopbestendige twee-onder- eenkapwoningen en de ontwikkeling en realisatie van de 8 parkwoningen maken deze woningen de invulling van Tellepark compleet.

Directeur van Talant, Auke Jelle Kingma en Erik Zwanenburg ondertekenden in het bijzijn van Ronald van der Meer (Alliade) en Bernhard Hoekstra (Zwanenburg Projecten) het 15 jarig huurcontract. Dit speciale moment vond plaats in oud Heremastate aan de marktweg 75 in Heerenveen, alwaar het nieuwe kantoor van Zwanenburg Projecten gevestigd zal zijn.

Het onderhavige object zal straks bestaan uit 16 woningen, geschikt voor 44 cliënten van Talant, die onderdeel is van de Alliade groep. Welke naast de locatie voor de zorgeenheden op dit moment bezig is met de realisatie van een nieuwe zorgontwikkeling op het terrein van Marijkehiem.

De toekomstig bewoners zijn cliënten die nu nog woonachtig zijn op drie locaties elders in Heerenveen, waarvan de huisvesting zwaar gedateerd is en niet meer voldoet aan de maatstaven van vandaag de dag.

De woningen worden gerealiseerd in 4 blokjes die gelegen zijn aan een veilige binnentuin. De woningen worden geplaatst aan de Coehoorn van Scheltingaweg en de Meineszstraat te Heerenveen. Een locatie op loopafstand van het centrum, naast de nieuw in aanbouw zijnde vrije sector woningen en tegenover de reeds gerealiseerde appartementen van Residence Tellepark. De zorgappartementen worden zo vormgegeven dat ze na verloop van tijd kunnen worden omgezet naar gezinswoningen.

Er zal 5 november een start-bouwhandeling plaatsvinden voor cliënten, verwanten, omwonenden en overige belanghebbenden. Hierna zal de daadwerkelijke bouw van start gaan welke uitgevoerd zal gaan worden door Hesco Bouw, die de woningen naar verwachting in het 3 e kwartaal van 2020 zal opleveren.

Derhalve wordt hiermee door Zwanenburg Projecten de integrale binnenstedelijke gebiedsontwikkeling van Tellepark afgerond en is Heerenveen weer een mooie plek rijker.