Werner Valk 2e bij Stormrun in Deest

Nieuwehorne - Tevreden gezichten op het trainingscomplex van UDIROS OUTDOOR in Nieuwehorne.

Zondagochtend tijdens de trainingen sijpelden de eerste berichten door over de prestaties tijdens de Stormrun in Deest, en die waren prima. Werner Valk snelde naar een tweede plaats op de Korte Survivalrun (KSR), Wouter Keuning pakte een zesde stek op de Middellange Survivalrun (MSR).

Er heerst sowieso een positieve sfeer in de onlangs nieuw geopende trainingsaccommodatie, inmiddels omgedoopt tot de ‘UDIROS OUTDOOR ARENA’. Hoofdtrainer Ydo de Vries zag de vorm van Valk groeien afgelopen periode: ‘Werner is en blijft een nationale topper op de KSR. En een weekje rust vooraf heeft hem goed gedaan’. Ook wordt er met bewondering gekeken naar de prestaties van Wouter Keuning: ‘Wouter haalt er steeds een plekje af in het klassement en nadert nu al de top-5. En er zit nog behoorlijk wat ruimte voor groei in’.

Zaterdag was een delegatie jeugdatleten actief tijdens de AVD-cross in Dwingeloo. Ook daar werden podiumplekken gescoord door Thygo de Vries en Claudette Ritsema, zij wonnen beide in hun categorie de wedstrijd over 1 kilometer. Thygo liep een sterke tactische race en verraste zijn concurrenten met een scherpe versnelling in de tweede ronde van 500 meter. Claudette pakte vanaf de start de kop om die niet meer af te staan. In de jongste categorie pakte Bernice Ritsema een derde plaats en ging met een bronzen beker naar huis.

Na de wedstrijden in Neede en Deest staan nu weer een tweetal noordelijke wedstrijden op het programma: Vollenhove en Groningen. Met in diverse categorieën weer veel atleten van UDIROS OUTDOOR aan de start.