FOTO’S | Eerste editie Sing en Swing levert benodigde 1750 euro op voor BISS-bakkerij Bake for Life in Oeganda

HEERENVEEN - De eerste editie van Sing en Swing heeft zondag de benodigde 1750 euro opgeleverd voor BISS-bakkerij (Bake it Smart en Simple) in Oeganda. Hoe hoog de totale opbrengst is voor de bakkerij van de stichting Bake for Life is nog niet bekend omdat er nog steeds donaties binnenkomen.

Het evenement vond plaats in restaurant Hof van de Koning in Heerenveen. Daarbij was er muziek van het duo Weima en van der Werf, de Big band Heerenveen en waren Afrikaanse klanken te horen van Basile Maneke.

Sing en Swing kwam tot stand nadat de vriendinnen Marjon van der Werf, Anja Krijnsen, Christel Koning en Ronneke Kuiper twee jaar geleden een week op ambassadeursreis waren in Oeganda om de school en bakkerijen van Bake for Life te bezoeken.

Zij noemden het ,,en onvergetelijke ervaring.” Na de reis werd het plan opgevat om gezamenlijk iets te organiseren voor de stichting. Dat resulteerde in Sing en Swing, waarop ongeveer honderdvijftig bezoekers afkwamen.

Bake for Life is een Nederlandse stichting en is opgericht in 1999. Niet alleen uit liefde voor het bakkersvak, maar ook met hart voor de kansarmen in Afrika.

Meer informatie over deze bakkerij wordt gepubliceerd op de Facebookpagina van Sing en Swing. Zie ook www.bakeforlife.nl.

(Foto’s Max van Gelder)