50.000 euro voor kerstmusical die ook rond Pasen mag worden opgevoerd

HEERENVEEN - De traditionele kerstmusical in het Posthuis Theater in Heerenveen krijgt toch een vervolg. Voor de jaarlijkse productie wil de gemeente 50.000 euro vrijmaken, bedoeld voor de jaren 2020, 2021 en 2022.

Bij de kerstmusical werken amateurs in de gemeente samen met professionele theatermakers. Zij leren van elkaar. Dit moet blijven, hebben betrokken partijen aangeven. Naast het Posthuis Theater gaat het om Museum Heerenveen, Ateliers Majeur en de bibliotheek.

De eigen productie hoeft niet per se rond Kerst te worden opgevoerd. Rond Pasen mag bijvoorbeeld ook. Het belangrijkste is dat het weer een familievoorstelling wordt. De gemeente wil de cultuur en de levendigheid in Heerenveen bevorderen.

In totaal 80.000 euro beschikbaar

Samen met de bijdrage van de gemeente is straks 80.000 euro beschikbaar voor de culturele productie, zonder de gemeentelijke bijdrage slechts 25.000 euro. In dat geval kan er minder gebruik worden gemaakt van professionals.

Sinds een jaar of tien is er jaarlijks een kerstmusical. Vorig jaar ging deze niet door vanwege geldproblemen. Betrokken partijen wijzen echter op het belang van de productie en de samenwerking.

Het gaat eerst om een proef. Na twee jaar volgt een evaluatie. Later deze maand vergadert de gemeenteraad nog over de bijdrage.