Toch geen Polencomplex in voormalig schoolpand in Heerenveen

HEERENVEEN - Het oude schoolgebouw van het Friesland College aan de Jousterweg in Heerenveen blijft nog een tijdje een woongebouw. De gemeente legaliseert het huidige gebruik. Dat gebeurt voor een periode van twee jaar.

Momenteel zitten er zeven wooneenheden in het oude schoolpand, alsmede zes opslagruimten, een atelier, een hobbygedeelte en twee administratieruimten. Dat is al sinds begin 2015 het geval. Officieel is deze situatie volgens de gemeente in strijd met het bestemmingsplan.

De eventuele overlast voor de buurt - geluid, verkeer, parkeren - is volgens de gemeente echter minder ingrijpend dan andere activiteiten die wel zijn toegestaan in het gebouw, zoals een taxibedrijf of fitnesscentrum. Het huidige gebruik draagt juist bij aan het voorkomen van hinder, aldus Heerenveen.

Jousterweg 28

Het pand aan de Jousterweg 28 was begin dit jaar in beeld als Polenhotel, voor de huisvesting van zo’n 120 arbeidsmigranten. Hierover ontstond onrust in de buurt. Na een dag of tien trapte de gemeente daarom op de rem.

Vorige maand kwam uit onderzoek naar voren dat Heerenveen geen grote wooncomplexen voor arbeidsmigranten nodig heeft. De gemeente kan volgens het onderzoek beter inzetten op kleinschalige huisvesting.

Lees ook:

Stec Groep onderzoekt behoefte aan arbeidsmigranten bij ondernemers in gemeente Heerenveen

Buurtbewoners en bedrijven zwaar teleurgesteld over informatievoorziening rondom komst Polencomplex