Licht op groen voor truckstop-plan Heerenveen

HEERENVEEN - De gemeenteraad van heerenveen heeft donderdagavond een motie van de PvdA aangenomen voor onderzoek naar de komst van een truckstop in Heerenveen.

De sociaaldemocraten willen op een van de bedrijventerreinen aan de noordoostkant van Heerenveen zo’n vijftig veilige parkeerplaatsen voor vrachtwagens laten aanleggen.

Voor chauffeurs moeten er voorzieningen bij komen, zoals douches, wasmachines, horeca en eventueel ook sociale ruimten met bijvoorbeeld fitnessmogelijkheden.

Er zijn waarschijnlijk ook een beheerder en uitbater nodig. De PvdA vertelde dat zich al meerdere ondernemers hebben gemeld na het verhaal over zo’n truckstop in deze krant, afgelopen dinsdag. Een truckstop past volgens wethouder Hans Broekhuizen ,,helemaal in ons beleid’’.

Lees ook PvdA komt met plan voor truckstop in Heerenveen

In principe worden de parkeerplekken gratis - voor de aanleg zijn Europese subsidies binnen te halen, de gemeente brengt de grond in - maar dit maakt deel uit van het onderzoek. Dat zou het komende half jaar kunnen worden uitgevoerd.

Het gaat de PvdA onder meer om goede arbeidsomstandigheden voor chauffeurs. Met een truckstop wordt bovendien wildgroei tegengegaan. Nu staan er soms trucks in straten geparkeerd.