Sinterklaas zet komende week voet aan wal in Heerenveen en houdt prijsvraag met winkeliers

HEERENVEEN - Sinterklaas zet zaterdag 16 november om 14.00 uur voet aan wal in Heerenveen.

De stoomboot vaart via de Hearresleat langs de Fok en legt aan in de kolk aan het Breedpad.

Sinterklaas wordt bij aankomst toegesproken door burgemeester Van der Zwan. Daarna volgt een wandeltocht door het centrum van Heerenveen. De optocht eindigt bij Crackstate.

Sinterklaas Hotel

Daarnaast is er op vrijdag 29 en zaterdag 30 november van 13.00 tot 17.00 uur weer het Sinterklaas Hotel in het Posthuis Theater.

Tijdens de feestmiddag kunnen kinderen hun verlanglijstje langsbrengen. Ook kunnen zij op de foto gaan met Sinterklaas, dansen met de Pieten en zijn er diverse andere activiteiten.

Ook kan in het Sinterklaas Hotel een pepernotenpuzzel worden ingeleverd. Te winnen valt onder andere een familievoorstelling voor vier personen bij het Posthuis Theater.

Pepernoten in etalages

In elf etalages van winkels is een pepernoot verstopt. De naam van de winkel moet achter het bijbehorende nummer worden ingevuld.

Op het formulier staan ook pepernoten waar letters in komen te staan. Die letters vormen samen een woord. De deelnameformulieren voor de puzzel zijn op te halen bij de betreffende winkels.

De pepernoten zijn in de vorm van posters van 16 tot en met 30 november te vinden in de etalages. De ingevulde formulieren kunnen tot en met 30 november worden ingeleverd in het Sinterklaas Hotel in het Posthuis Theater.

De prijswinnaars worden 1 december bekendgemaakt via de Facebookpagina Sintinheerenveen.