'Ineke Tietsma houdt van straf': Supportersvereniging Nieuw Noord van SC Heerenveen hangt borden op in protest tegen stadionverbod

De supportersvereniging Nieuw Noord van SC Heerenveen heeft in Heerenveen borden opgehangen om te protesteren tegen de acties van gemeente en politie. Volgens Nieuw Noord treden de instanties te hard en soms ongegrond op tegen de leden.

Op de borden staan teksten zoals ‘Ineke Tietsma houdt van straf’ en ‘Jan Kraak vertelt sprookjes’. De borden verwijzen naar een medewerker van de gemeente en een politie-agent, die zich allebei bezighouden met de veiligheid rondom voetbal. De twee hebben een relatie, daarom twijfelt Nieuw Noord aan de objectiviteit.

Stadionverbod

Het ging mis tijdens de uitwedstrijd van SC Heerenveen tegen VVV Venlo. Van tevoren had de supportersvereniging een verplichte route meegekregen naar het stadion van VVV Venlo. Een groep van 31 supporters week van die route af. Volgens de website van Nieuw Noord kwam dat door een foutje. Enkele supporters gingen de confrontatie aan met fans van VVV Venlo. Met als gevolg een stadionverbod voor de hele groep.

Dat stadionverbod is ondertussen omgezet tot een waarschuwing en de supporters mogen de wedstrijden weer bezoeken. Nieuw Noord blijft het protest voeren, omdat ze niet achter de werkwijze van de gemeente en politie staat. Het fancoach-project van de vereniging, dat erop gefocust is om wangedrag onder de supporters vroegtijdig aan te pakken, is nu stopgezet.