Toneelgroep Flora voert klucht ‘Hotel Krekt net’ op in het Posthuis Theater

HEERENVEEN - Het Posthuis Theater in Heerenveen staat vrijdag 15 en zaterdag 16 november vanaf 20.00 uur in het teken van de Flora Feestavonden.

Op beide avonden voert de toneelgroep Flora dan de klucht Hotel Krekt net op. Dat is geschreven door Rob van Vliet en in het Fries vertaald door Gurbe Dijkstra.

Durk is hoteleigenaar. Hij is nogal chaotisch en probeert alles voor iedereen goed te doen maar slaat steeds de plank mis. Dan heeft hij ook nog te maken met klagende gasten omdat er steeds iets kapotgaat.

Het hotel heeft geen goede naam, loopt slecht en ziet er ook verwaarloosd uit. Al het personeel is ontslagen dus Durk is naast manager ook nog klusjesman, kok en manusje van alles.

Gelukkig heeft hij nog wel een kamermeisje in dienst. Nou ja gelukkig. Tiny, het kamermeisje is erg lomp, direct en vooral lui. Julius en Astrid een echtpaar, komen logeren. Zij zijn 25 jaar getrouwd.

Maar al snel verschijnt ook Sylvia (Marije Remmelts) in het hotel. Zij is de geheime minnares van Julius en doet er alles aan om hem definitief voor haar te winnen. Kobus (Willem Boonstra), vrijgezel en immer in het gezelschap van zijn kanarie Arie in een kooi, maakt het gezelschap compleet. Hij wordt tot over zijn oren verliefd op Tiny, maar of dat wederzijds is.

Verloting en muziek

Op beide avonden is er ook een verloting. Daarnaast is er muziek van DJ Appie.

De entree is gratis voor leden van buurtvereniging Flora. Niet-leden betalen tien euro entree.