VV Heerenveen (zo) en SWZ Boso Sneek houden elkaar in evenwicht in topper in eerste klasse F

HEERENVEEN - VV Heerenveen heeft zondag thuis niet weten te winnen van koploper SWZ Boso Sneek van de eerste klasse F: 1-1. De voetballers uit Heerenveen betraden het veld van sportpark Skoatterwâld zelf als de nummer twee van de competitie.

Marco Eerden schreef namens VV Heerenveen een verslag van de topper.

Uiteraard waren alle aanwezigen benieuwd hoe beide ploegen ervoor staan aan het eind van de eerste periode. De vraag was natuurlijk: kan de ploeg uit Heerenveen een vuist maken tegen de koploper uit Sneek?

Het begin van de 1e helft was het wat aftasten. Al gaf de jonge ploeg van trainer Gerard van de Kamp al in de 6e minuut een waarschuwing over de intenties.

Een schot op de goal na een snelle omschakeling gaat net naast. Ook SWZ kreeg middels een paar kansen de mogelijkheid om de score te openen. 2 Vrije trappen gaan rakelings langs het doel van Quartel. In de 39e minuut is het Tim Strandstra die namens vv Heerenveen het eerste doelpunt binnenschiet.

Na het onderscheppen van een Sneker aanval is het Robin de Boer die diep gestuurd wordt. Hij is niet zelfzuchtig en schuift de bal op de vrijstaande Tim Strandstra, deze twijfelt niet en scoort:1-0.

Dit is tevens de ruststand in dit gelijk opgaande duel waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

In de 2e helft is het SWZ dat in de achtervolging gaat. In de 46e minuut is het bijna 1-1 als Klaas Boersma zijn poging om over de keeper te stiften gered ziet worden door keeper Winand Quartel. In de 48e minuut weet VV Heerenveen bijna de score te verdubbelen als de pass van Vigo Tabak, na goed doorgaan, de inkomende Strandstra net niet bereikt en SWZ de bal naast de goal werkt. In de 54e minuut krijgt SWZ weer een kans en moet de Feanse goalie opnieuw naar de hoek om zijn doel schoon te houden.

In de 61e minuut is het dan toch SWZ dat de aansluitingstreffer maakt. Aanvoerder Gerben Visser kopt een voorzet van Boersma over keeper Quartel: de 1-1 is een feit.

In de 80e minuut is SZW nog dicht bij de winnende treffer. In de doelmond is het Visser die met het hoofd namens SWZ denkt binnen te koppen, maar het is Quartel die met zijn beste redding van de wedstrijd de stand gelijk weet te houden.

Zo is de neutrale kijker de winnaar van deze zeer boeiende kraker. De meer ervaren ploeg uit Sneek en de jonge ploeg uit Heerenveen hielden elkaar in evenwicht op een 1-1.

Hiermee belooft het een boeiend vervolg van deze competitie te worden met als inzet de bovenste plekken in de 1e klasse F.

Zoals trainer Van de Kamp na afloop van de wedstrijd aangaf: “Ik ben vooral trots op de spelers. Energie, Communicatie & Discipline was het motto vandaag en dat betaalde terug.”

In de kleedkamer overheerste teleurstelling over dit gelijke spel, dat zegt veel over de mentaliteit van deze ploeg.

Programma

Komende zaterdag 16 november speelt vv Heerenveen een bekerduel uit tegen It Fean ’58 in Surhuisterveen.

Zaterdagavond 23 november spelen de Heerenveners thuis tegen VKW uit Westerbork. De aanvang is om 20.00 uur.

Opstellingen

VV Heerenveen:

Winand Quartel, Tim Strandstra, Robin de Boer, Vigo Tabak (Mustafa Ibis 70'), Soeren Grigoryan, Tommy Wang (Fabian Eendragt 65’, Siete van den Berg 80’) Leon van der Werf, Giovanni Aronds, Jasper Brouwer, Thymo de Vries, Bram Voskuilen.

SWZ Boso Sneek:

Harvey de Boer (Stefan Westhof 90’), Klaas Boersma, Mats Bruining, Han Miedema, Kees Noordmans, Shakur Postma, Alwin Velds, Gerben Visser, Leon de Vries, Ruben Ubema (Sidney Veldkamp 46), David Veldmeijer (Gustavo van der Veen 46’).