The Kilkennys, Noord Nederlands Toneel en Theatergroep De Stilte naar Posthuis Theater

HEERENVEEN - Bij het Posthuis Theater zijn de komende tijd weer diverse voorstellingen te zien. Zoals een optreden van The Kilkennys, het Noord Nederlands Toneel (NNT) en van Theatergroep De Stilte met de voorstelling Cinderella.

De groep The Kilkennys treedt woensdag 27 november op vanaf 20.15 uur. Het wordt een muzikale avond vol klassieke Ierse folksongs en ballads in een nieuwe jas. De Ierse band staat erom bekend dat zij de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist hebben gegeven.

Op vrijdag 29 november vanaf 20.15 uur staat het Noord Nederlands Toneel (NNT) met de voorstelling ‘Er Zal Iemand Komen’ in het Posthuis Theater.

De voorstelling is een intieme mix van tekst en beweging, die je recht in het hart raakt en is gebaseerd op de gelijknamige tekst van de Noorse toneelschrijver Jon Fosse. Een man en een vrouw hebben een afgelegen huis gekocht aan een fjord, een plek waar ze samen alleen kunnen zijn.

Theatergroep De Stilte treedt zondag 1 december vanaf 15.00 uur op met de voorstelling Cinderella. Dat is een verrassende bewerking van het sprookje Assepoester.

Gelukkig einde

Cinderella is een eenvoudig verhaal met een triest begin en een gelukkig einde. Helaas is voor deze voorstelling een regisseuse aangetrokken die er niet veel van begrijpt.

Het valt ook niet mee. Hoe kun je met twee dansers alle rollen laten zien: vader, Cinderella, stiefzusters, stiefmoeder, de goede fee en de prins. Om de voorstelling goed te laten verlopen, besluit de regisseuse bij het optreden te blijven en zelf de stiefmoeder en de goede fee te spelen. Ze zorgt ook voor alle spullen.

Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via www.posthuistheater.nl en via 0513-61 94 94.