Tal van activiteiten bij de bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - Bij de bibliotheek Heerenveen zijn de komende tijd weer diverse activiteiten. Zo geeft Marc Roth een lezing over Noord-Korea, is er een Sinterklaasmiddag, een Walk&Talk en is er een expositie over schaatsenmakers in Heerenveen.

De lezing over Noord-Korea is op maandag 25 november en begint om 19.30 uur. De titel van de lezing door Marc Roth is ‘De verbeelde werkelijkheid’. Noord-Korea is regelmatig in het nieuws, maar blijft mysterieus.

Het verhaal wordt ondersteund met: anekdotes, foto’s, korte clips en ander beeldmateriaal. Wat is de waarheid als we praten over Noord-Korea? En komt datgene wat we te zien krijgen überhaupt overeen met de werkelijkheid? Roth bezocht het land enkele keren.

Aanmelden is gewenst en kan in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 of via 0513-626675.

Sinterklaasmiddag

Vrijdag 22 november is er van 15.00 tot 16.30 uur een gratis Sinterklaasmiddag in de bibliotheek.

Kinderen van 4 tot en met 8 jaar kunnen dan meedoen aan activiteiten zoals: een Pietenparcours, spijkerpoepen, schminken, knutselen, taaipoppetjes happen en een pepernotenspel.

Wie alle activiteiten heeft gedaan krijgt wat lekkers. Aanmelden niet nodig.

Netwerkworkshop

Kinley Hillen is dinsdag 26 november van 10.00 tot 12.00 uur te gast bij Walk&Talk. Hillen geeft een workshop netwerken voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Er wordt een andere kijk gegeven op netwerken en solliciteren.

Deelname is gratis. Aanmelden hoeft niet.

Expositie schaatsenmakers

Tot en met 29 februari staat de geschiedenis van schaatsenfabrieken en schaatsenmakers in de gemeente Heerenveen centraal bij een expositie in het Historisch Informatiepunt (HIP). Dat is gevestigd op de eerste verdieping van de bibliotheek. De toegang is gratis.

Op de expositie is materiaal van diverse fabrieken uit de regio te bekijken. Ook zijn er films over schaatsenfabriek Ruiter en het maken van schaatsen in Friesland.