FOTO’S | Batavus onderbreekt productielijn om aan fietswens Tilburgse te voldoen

HEERENVEEN - Vanwege een persoonlijke brief van de Batavus-fan Lobke uit Tilburg heeft de fietsspecialist uit Heerenveen de productielijn tijdelijk onderbroken.

Batavus werkte graag mee aan de wens van de Tilburgse: een rood gespoten fiets in de exacte kleur van haar oude retro rode Batavus. Die fiets was na zeventien jaar trouwe dienst en 62.000 kilometer aan vervanging toe.

De Batavus Fonk fiets die zij wilde kopen, is niet leverbaar in de retro rode kleur. Batavus verraste haar vandaag op haar 27ste verjaardag met de gloednieuwe rode Batavus Fonk. Een unieke, custom-made fiets in haar framemaat.

62.000 kilometer

Op haar 10e verjaardag kreeg Lobke haar rode Batavus Retro. Zeventien jaar fietste ze door weer en wind, zo schreef ze in een persoonlijke brief aan Sten van der Ham van Accell Nederland waar Batavus onder valt.

Van en naar school, op en neer naar de ijsbaan in Tilburg. Meerdere malen won ze de ronde van Berkel, bezorgde ze duizenden kranten en trotseerde ze de kasseien van Parijs-Roubaix. Allemaal op haar rode Batavus Retro. In haar brief maakte ze een snelle rekensom. In zeventien jaar fietste ze ongeveer anderhalf keer de wereld rond.

,,Ik ben verwend. Dit kan niet beter. Ik denk dat ik ook op deze Batavus weer minimaal 62.000 kilometer ga fietsen”, aldus de Tilburgse.