Doan Van Hau maakt kans op Aziatische prijs

Hij heeft in het shirt van SC Heerenveen nog geen minuut gespeeld, maar Doan Van Hau maakt desondanks kans op een prijs.

De Vietnamees is genomineerd voor de titel talent van het jaar in Azië. De Japanner Hiroki Abe van Barcelona en de Zuid-Koreaanse Valencia-speler Lee Kang-in zijn de concurrenten. De winnaar wordt op donderdag 12 december bekendgemaakt tijdens een gala in Hongkong.

Van Hau is momenteel op stap met de nationale ploeg van Vietnam voor het spelen van WK –kwalificatiewedstrijden en doet binnenkort met zijn land mee aan de strijd om het Zuidoost-Aziatisch kampioenschap.

,,We trainen hem liever op richting het volgende kalenderjaar”, zei Heerenveen-trainer Johnny Jansen twee weken geleden toen hem werd gevraagd naar de kans op speelminuten voor de linksback. ,,Na de winterstop moet Doan Van Hau er staan. Dan moet hij echt gaan concurreren met de andere jongens.”

Van Hau werd op de slotdag van de zomerse transferperiode vastgelegd. Hij verdient als speler van buiten de EU een vorstelijk salaris van minimaal 436.000 euro. Volgens algemeen directeur Cees Roozemond worden die salariskosten gedrukt door commerciële deals die Heerenveen in Vietnam sloot.