Gratis kerstdiner voor eenzame ouderen en minderbedeelden bij Tjaarda Oranjewoud

HEERENVEEN - Tjaarda Oranjewoud staat zondag 15 december weer in het teken van een gratis kerstdiner voor eenzame ouderen en voor mensen die zich geen kerstdiner kunnen veroorloven.

Het kerstdiner wordt gehouden door de Lions Heerenveen 2.0 in samenwerking met Tjaarda Oranjewoud en andere lokale serviceclubs.

De deelnemers worden vergezeld van buddy’s. Zij zijn de persoonlijk begeleider van de gasten. De buddy’s, die een gereduceerd tarief betalen voor het kerstdiner, halen hun gast op van huis, genieten samen met de vele anderen van het diner en extra activiteiten en brengen hun gast daarna weer naar huis.

Dit jaar is ook SC Heerenveen aanwezig. Zij stellen toegangstickets aan gasten en buddy’s beschikbaar voor een wedstrijd van de eredivisionist in het voorjaar.

Het kerstdiner wordt gesponsord door: Tjaarda Oranjewoud, Stichting Wera, Vermaning, Wijn en Spijs, Klavers Viswinckel, Fleqs en met ondersteuning van Caleidoscoop en de Stichting HouVast.

Buddy’s gezocht

Vorig jaar waren er honderdtwintig gasten samen met hun buddy aanwezig. Ook nu weer wordt een groot aantal belangstellenden verwacht.

Wel worden voor dit jaar nog ongeveer zeventig buddy’s om de gasten een onvergetelijk avond te bezorgen.

Meer informatie is te krijgen via het mailadres dewijnschuurheerenveen@gmail.com.