FOTO’S | Try-out hedendaagse bewerking Assepoester door Sprookje Heerenveen valt in de smaak

HEERENVEEN - De try-out van het 75ste Sprookje Heerenveen is maandagavond opgevoerd in het Posthuis Theater in Heerenveen.

Op verzoek van regisseur Benny Mulder, overleden op 21 maart van dit jaar, heeft de van Texel afkomstige toneelschrijver Aris Bremer een hedendaagse bewerking gemaakt van het sprookje Assepoester: Orion zoekt Assepoes. De try-out was voor sponsoren, vrienden en genodigden en andere geïnteresseerden.

Tot en met vrijdag 22 november wordt Orion zoekt Assepoes voor meer dan 3.300 basisscholieren uit de gemeente Heerenveen opgevoerd in het Posthuis Theater. In totaal zijn er elf voorstellingen.

Op donderdag 21 november zetten na de avondvoorstelling, (oud-)spelers, het bestuur, vrijwilligers en genodigden in het foyer van Posthuis Theater de avond feestelijk voortzet. Oud-spelers of anderen die een rol hebben gehad binnen het Sprookje Heerenveen zijn welkom. Zij kunnen zich opgeven via info@sprookjeheerenveen.nl.

De voorstellingen beginnen om 19.00 uur. Kaarten zijn te koop bij het Posthuis Theater in Heerenveen en via www.posthuistheater.nl/voorstellingen.

Jubileumboek

Ook is er een nieuw jubileumboek omtrent het Sinterklaassprookje. Tijdens het 60-jarig jubileum in 2004 maakte Mulder een jubileumboek.

Dat boekwerk dient nu als basis voor een nieuw jubileumboek. Daarin is de afgelopen vijftien jaar in beeld en tekst toegevoegd.

(Foto’s Max van Gelder)