Vogel- en Natuurbeschermingswacht Oude- en Nieuwehorne onthult nieuw logo bij viering 65-jarig bestaan

OUDE- EN NIEUWEHORNE - De Vogel- en Natuurbeschermingswacht Oude- en Nieuwehorne e.o. heeft vrijdag haar nieuwe logo onthuld. Dat gebeurde bij de viering van het 65-jarig bestaan van de organisatie.

Hieronder een door de vogelwacht zelf aangeleverde tekst.

Omdat de weidevogelstand er in de afgelopen jaren is teruggelopen, heeft de wacht haar bakens verzet en legt ze zich meer en meer toe op de bescherming van bos- en tuinvogels, maar ook op het vergroten van de biodiversiteit.

De wacht was dan ook van mening, dat haar oude logo aangepast diende te worden. In het nieuwe logo is nog steeds een vogel (een kievit) zichtbaar, maar deze vliegt boven een groot eikenblad, waarmee de overige activiteiten van de wacht worden gesymboliseerd.

Zo is de vogelwacht in en rond Oude- en Nieuwehorne al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van bloemenweiden, bedoeld om de biodiversiteit te vergroten.

Op dat vlak werkt de wacht nauw samen met plaatselijke agrariërs en de gemeente Heerenveen. In de nabije toekomst hoopt de wacht hier een nieuwe stap in te kunnen zetten.