Einde aan sexbedrijven in Munnikstraat

HEERENVEEN - De prostitutiepanden aan de Munnikstraat in Heerenveen zijn gesloten.

De vergunning die drie jaar geleden was verstrekt is ondertussen verlopen. De uitbater van de sexbedrijven heeft een nieuwe vergunning aangevraagd bij de gemeente Heerenveen.

„Vooruitlopend op de toetsing van de nieuwe vergunning heeft de exploitant besloten het betreffende pand dicht te houden”, aldus een woordvoerder van de gemeente Heerenveen.

In mei nog vergaderde de gemeenteraad op verzoek van de ChristenUnie over de beide sexbedrijven die er zijn gevestigd. Die partij wilde toen al dat de ‘uitgeleefde hokjes’ waarin ongeveer twintig tot vijfentwintig vrouwen werkten dicht zouden gaan.

Raadslid Lia de Heij stelde in die raadsvergadering dat vrouwen er onder erbarmelijke omstandigheden tegen betaling seksuele handelingen verrichten.

„Betaalde seks is niet meer van deze tijd. Ik verbaas mij er nu weer hogelijk over dat het normaal is dat er dagelijks vrouwen worden verkracht. Tenminste, zo zie ik dat. In kamertjes van twee bij twee.”

De meeste andere raadsfracties dachten er anders over dan de ChristenUnie. Of zoals GroenLinks het destijds stelde: ,,Liever in het zicht dan uit het zicht.”