Heerenveen-Noord rukt massaal uit op zoek naar stenengooier

HEERENVEEN - Nadat er op de groepsapp van Heerenveen-Noord een bericht binnen was gekomen dat er een steen door de ramen bij een bewoner was gegooid stapte een man of dertig op de fiets, in de auto of gingen zij lopend op zoek naar de dader.

Hieronder een ingezonden tekst van Ellis van der Laan.

Een uur lang werd er gespeurd naar de man in het zwart met sportschoenen. De hele buurt vanaf de K.R. Postraat tot en met de Leeuwarderstraatweg werd bekeken.

Dit keer was het slachtoffer iemand uit de Anjelierstraat. Wat deze daad extra vervelend maakte, is het feit dat de steen rakelings langs het hoofd van de bewoonster ging.

De laatste maanden zijn er iedere week wel vernielingen in de buurt. Ook wordt er geregeld ingebroken.

De Leliestraat, Begoniastaat en van Maasdijkstraat zijn het vaakst aan de beurt. Een paar maanden geleden werd er ook over auto s gelopen in de van Helomalaan.

De mensen uit de buurt zijn het zat. Er is bijna geen straat te noemen waar niks is gebeurd. Vandaar dat mensen beveiligingscamera’s aan schaffen, de groepsapp de laatste tijd enorm gegroeid is en er dus steeds meer mensen op pad gaan.

Natuurlijk wordt de politie ingelicht, maar die heeft ook niet altijd evenveel mankracht. Samen zijn we sterk is het motto.

Maar wat zou het toch fijn zijn, dat het allemaal niet nodig was en het weer rustig in de buurt wordt.