FOTO’S | Verlichtingsactie rondom fietsers in Heerenveen

HEERENVEEN - De Fietsersbond heeft donderdagavond samen met de politie, de ANWB en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een publieksvriendelijke verlichtingsactie gehouden in Heerenveen.

De politie hield bij de actie tal van fietsers zonder licht staande en gaf hen de mogelijkheid om ter plekke bij de stand van de Fietsersbond licht te laten monteren tegen kostprijs. Daarnaast voorzagen vrijwilligers van de Fietsersbond, ANWB en VVN de banden van fietsers indien gewenst gratis van lucht.

De stand van de Fietsersbond stond in de buurt van het gemeenteplein. De politie surveilleerde in heel Heerenveen. Wethouder Jaap van Veen bevestigde het eerste lampje.

Voortgezet onderwijs

Ook hield de Fietsersbond deze week een zogenaamde guerrilla-acties op het voortgezet onderwijs in Friesland.

Daarbij zijn fietsen van scholieren gecontroleerd op werkend licht. Was dat niet het geval dan werd met de scholieren in gesprek gegaan en kregen zij de mogelijkheid om zelf een lampje te monteren.

In Heerenveen vond maandagochtend voor het begin van de lessen een actie gehouden bij het Nordwin College.

Landelijke campagne

De fietsverlichtingscampagne is een landelijke campagne en wordt gesteund door diverse maatschappelijke organisaties zoals: VVN, ANWB, Sport Fryslân en de Fietsersbond.

De lampjes worden beschikbaar gesteld door het regionaal orgaan verkeersveiligheid in Friesland (ROF).

(Foto’s Max van Gelder)