KPN voorziet alle 15.000 huishoudens uit Heerenveen in 2020 van glasvezel

HEERENVEEN - Alle 15.000 huishoudens in Heerenveen krijgen in 2020 glasvezel van KPN.

Wethouder Hans Broekhuizen en Jeroen van der Jagt, regiodirecteur KPN, hebbend aarover een samenwerkingsovereenkomst getekend. Volgens de wethouder is de aanleg van glasvezel een ,,mooie stap richting het doel om de hele gemeente Heerenveen te voorzien van glasvezel.”
 
KPN start in de eerste helft van 2020 met het aansluiten van de huishoudens in Heerenveen. Alle huishoudens ontvangen bericht wanneer naar verwachting glasvezel bij hen wordt aangelegd en wat bewoners daarvoor moeten doen. Daarnaast is in delen van Skoatterwâld al glasvezel aangelegd bij de bouw van de woningen.

Het netwerk wordt wijk voor wijk en straat voor straat aangelegd. Eerst wordt de beste aanlegroute bepaald. Dan volgen de graafwerkzaamheden en wordt de glasvezelkabel gelegd. De gemeente en KPN hebben afspraken gemaakt om de overlast van de aanleg van glasvezel tot een minimum te beperken.
 
Eerder werd al bekend dat Kabelnoord in de buitengebieden glasvezel gaat aanleggen. Naar verwachting starten die werkzaamheden komend voorjaar.
 
De uitrol van glasvezel in Heerenveen is onderdeel van de plannen van KPN om voor eind 2021 ongeveer een miljoen extra huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien.