Meiden Heerenveense Boys MO15-1 ongeslagen Fries kampioen zaalvoetbal

HEERENVEEN - De meiden van Heerenveense Boys MO15-1 zijn ongeslagen Fries kampioen zaalvoetbal geworden. In de finale won de ploeg met 2-1 van Assen.

Hieronder een door Heerenveense Boys zelf aangeleverd verslag van de voorronde tot aan de finale.

Voorronde

Op maandag 23 december moest de Heerenveense MO15-1 voorronde spelen voor het open Friese Kampioenschap in Balk. Ze wonnen al hun wedstrijden vrij overtuigend en daardoor waren ze ook geplaatst voor de tussenfinale.

Tussenfinale

De tussenfinale was op zaterdag 28 december. Hier was 1 poule waarvan er 2 teams zich zouden plaatsen voor de finale. De poule bestond uit Heerenveense Boys 15-1 plus Heerenveense Boys 15-2 plus Heerenveen 15-1 plus Akkrum 15-1.

Wederom werden alle wedstrijden overtuigend gewonnen en waren ze geplaatst voor de finale.

Finale

Zaterdag 4 januari was de dag dat de finale gehouden werd van het open Friese kampioenschap. Er waren 2 poules van 4, waarbij de eerste 2 zich zouden plaatsen voor de kruisfinale. Ze zaten in een poule met Blauw Wit, Burgum en Assen. Een pittige poule.

De 1e wedstrijd was tegen Blauw Wit. Die werd gewonnen met 3 – 0.

De 2e wedstrijd was tegen Burgum. Weer een mooie overwinning van 3 – 1.

Dit betekende dat ze al geplaatst waren voor de kruisfinale, maar de 3e wedstrijd moest ook gewonnen worden om 1e in de poule te worden, zodat er tegen de nr. 2 van de andere poule gespeeld kon worden en natuurlijk om de ongeslagen status te behouden. Er moest gespeeld worden tegen Assen en dat bleek een lastige en taaie tegenstander te zijn. Ze kwamen met 2 – 0 voor en hadden misschien een doelpunt meer kunnen maken voordat het 2 – 1 werd. Toen werd het nog even spannend, maar uiteindelijk werd er een mooie en terechte 3e overwinning behaald

De kruisfinale moest er gespeeld worden tegen vv Heerenveen 15-1. Heerenveense derby dus. Heerenveen werd in de tussenfinale al een keer met 5 – 0 verslagen, maar deze wedstrijd gaf Heerenveen meer tegenstand. Het bleef lang 0 – 0, maar nadat de 1 – 0 was gemaakt werd het vrij snel 2 – 0 en werd er een terechte finaleplaats behaald.

Dan de finale. Die moest gespeeld worden tegen Assen. In de poule waren ze de deze ploeg ook al tegen gekomen en Assen had hun kruisfinale gewonnen met strafschoppen. Pittige tegenstander dus in de finale, maar ja, wat had je anders verwacht in een finale. Een aantal meiden zei wel dat ze wat moe waren, maar ze moesten nog 1 keer flink aan de bak. Het eerste gedeelte van de finale kregen ze de betere kansen en kwamen ook terecht met 2 – 0 voor door 2 mooie goals van goocheldoos en dribbelaar Hester.

De meiden werden vermoeid en dat kon je ook wel zien. Assen maakte op een gegeven moment ook de 2 – 1 en toen kregen ze het voor het eerst ook echt lastig en kwamen ze een paar keer goed weg. Een groot compliment hierbij ook voor keeper Noelle. Veel wedstrijden niets te doen gehad, maar toen ze haar echt nodig hadden, stond ze er ook. Daardoor gelukkig geen strafschoppen, maar een 2 – 1 overwinning.