Kerstmarkt Kei College levert 800 euro op voor Voedselbank Heerenveen

HEERENVEEN - Leerlingen van het Kei College hebben vrijdag een cheque van 800 euro overhandigd aan de Voedselbank Heerenveen.

Het geld is bijeengebracht bij een kerstmarkt die door de leerlingen zelf was georganiseerd en kort voor de kerstvakantie bij de school is gehouden.

Gezien het resultaat en de positieve reacties van bezoekers is het Kei College van plan om van de kerstmarkt gekoppeld aan een goed doel, een jaarlijks terugkerende traditie te maken.

Derdeklassers van het profiel Dienstverlening en Producten werken veel aan projecten waarbij ze theorie meteen in de praktijk kunnen brengen. Het organiseren van een kerstmarkt was een van die projecten. De leerlingen koppelden er zelf de Voedselbank als goed doel aan.

Op de kerstmarkt verkochten ze veel zelfgemaakte producten, hielden ze spelletjes waarmee geld werd verdiend en was er de actie ‘van ruilen komt geen huilen’. Leerlingen gingen daarbij op pad in Heerenveen om een theezakje te ruilen tegen grotere, houdbare levensmiddelen. Ook die opbrengst was bestemd voor de voedselbank.

De leerlingen kijken terug op een zeer geslaagde kerstmarkt met een hele mooie opbrengst voor de Voedselbank, zowel in geld als in levensmiddelen.