Hortus Vocalis te gast bij ingebruikname verbouwde parochiecentrum ’t Skûtsje

HEERENVEEN - Het koor Hortus Vocalis zingt 9 februari Monteverdi op het openingsconcert van de rooms-katholieke kerk in Heerenveen.

Bij een ingrijpende verbouwing zijn ook de bijgebouwen gemoderniseerd. Dat is onder andere gedaan met het ook op concerten.

Het kamerkoor Hortus Vocalis onder leiding van artistiek leider en dirigent Gerben van der Veen verzorgt het openingsconcert. Dat begint op 9 februari om 15.00 uur.

Er worden delen uitgevoerd uit de Selva Morale e Spirituale van de Italiaanse componist Claudio Monteverdi. Muzikale medewerking wordt verleend door het blazerscollectief Copper en Zink en door de solisten Jan van Elsacker (tenor) en Marjan van der Heide en Nancy Mayer (beiden sopraan).

Ontmoetingcentrum

Het parochiecentrum ’t Skûtsje aan de Crackstraat is verbouwd tot een modern ontmoetingscentrum. De parochie ontstond vier jaar geleden door een fusie van vier verschillende parochies in Heerenveen, Wolvega, Steggerda en Frederiksoord.

Het ontmoetingscentrum biedt niet alleen plaats aan jongeren en ouderen, maar wordt ook gebruikt voor allerlei evenementen van culturele aard.

Het naast het ontmoetingscentrum gelegen kerkgebouw, de Heilige Geestkerk, is al jaren het middelpunt van culturele evenementen. Die variëren van kleinschalige concerten tot grootschalige optredens.

Ook het Posthuis Theater maakt al jaren gebruik van de faciliteiten van het kerkgebouw. Die worden nu uitgebreid door de aanwezigheid van het ontmoetingscentrum waar zowel binnen in het zalengedeelte als buiten in de tuin kleinschalige culturele activiteiten kunnen worden ontplooid.

Kaarten voor het concert kosten 16 en zijn in de voorverkoop te bestellen via www.posthuistheater.nl. Aan de zaal kosten kaarten18 euro.

Open repetitie

In De Kapelle in Haskerdijken wordt op 20 januari een open repetitie van het Monteverdi-programma gehouden.

Belangstellenden kunnen die bijwonen. De repetitie is van 19.30 tot 22.00 uur. De toegang voor de open repetitie is gratis.