Bibliotheek Heerenveen in teken lezing over gezonde hersenen, Walk&Talk en de cloud

HEERENVEEN - De bibliotheek Heerenveen staat de komende tijd in het teken van een lezing over gezonde hersenen, Walk&Talk en de cloud.

Op maandagavond 27 januari vertelt Anneke Brouwer vanaf 19.30 uur concrete tips hoe we ons brein in goede conditie kunnen houden. Van tevoren aanmelden is gewenst. Dat kan via www.bmf.nl en in de bibliotheek.

Op dinsdagmorgen 28 januari wordt er weer een Walk&Talk gehouden in het leescafé. Te gast is ditmaal personeel- en organisatieadviseur Greetje Schlimbach.

Tijdens de ‘koffiepauze’ voor werkzoekenden legt Schlimbach waar op te letten bij het schrijven van een sollicitatiebrief en het opstellen van een curriculum vitae (cv). Ook gaat zij in op hoe je je zo goed mogelijk kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek.

De bijeenkomst is van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Digitaal Café

Bouwe Koopal geeft dinsdag 28 januari vanaf 18.30 uur in het Digitaal Café een presentatie over de cloud. De toegang is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Op vragen als wat de cloud is en wat je daar kunt vinden plus hoe kom je daar geeft Koopal antwoord. Hij is auteur van het boek ‘De wereld van Udi’. Dat gaat over de cloud.

Dat boek vormt de basis van de presentatie, waarin ook de gevaren van de cloud voor de gewone computer/tabletgebruiker aan bod komen.