Werkstraf voor Jubbegaster die vriendin mishandelde om rolgordijn

JUBBEGA - Een 28-jarige Jubbegaster moet een werkstraf van 60 uur uitvoeren omdat hij op 30 juni zijn vriendin mishandelde.

Die dag hadden ze ruzie gekregen over een rolgordijn. Bij politierechter Maaike de Wit bekende de man dat het door zijn toedoen uit de hand liep. Hij pakte de vrouw onder meer bij de bovenarm, kneep haar en duwde haar waardoor ze tegen de trap viel. Even later duwde hij haar omver waardoor ze op een tafeltje viel en een vaas op haar hoofd kreeg. Ook dreigde hij even met een honkbalknuppel te slaan. Door ingrijpen van een buurman kwam er een einde aan het geweld. De vrouw hield er verschillende blauwe plekken aan over.

De Jubbegaster dreigde vervolgens zichzelf van kant te maken, stapte in zijn auto en reed met gierende banden weg om even later tegen een boom tot stilstand te komen. Volgens de man waren alcohol en drugs niet van invloed geweest. Inmiddels heeft hij hulp gezocht bij om erachter te komen waar zijn agressie vandaan komt. De twee zijn nog steeds bij elkaar en willen binnenkort gaan samenwonen.

Volgens officier van justitie Annemieke Kemkers beleefde het slachtoffer een behoorlijk angstige dag. ,,Uw reactie was echt buitensporig.’’ Ze eiste een werkstraf van 80 uur en als stok achter de deur nog een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Rechter De Wit sprak van ‘een geweldsexplosie’, maar noemde het positief dat de man hulp had gezocht. Ze matigde de werkstraf tot 60 uur en legde ook twee weken cel op, maar dan voorwaardelijk, om herhaling te voorkomen. ,,U mag blij zijn, denk ik, dat de relatie nog steeds bestaat.’’