Coornhert State kapster Koosje Bosma stopt na 35 jaar

Heerenveen - Koosje Bosma stopt na 35 jaar als kapster in woonzorgcentrum Coornhert State. Op 1 januari 1985 begon zij met een contract voor een jaar: 31 december 2019 was haar laatste werkdag.

Koosje haar kapperscarrière begon toen ze in 1966 als leerlingkapster bij een kapsalon in Heerenveen aan de slag kon. Acht maanden later werd dat kapsalon Ebbes in Terwispel. Koosje heeft hier tot haar huwelijk in 1975 gewerkt. In dat jaar sloot de kapsalon, in verband met het overlijden van mevrouw Ebbes een jaar eerder.

Na het behalen van de ondernemersopleiding ging Koosje in 1977 als kleine zelfstandige thuiskapster verder. In 1984 was haar eigen ‘Kapsalon Laurents’ aan de Woudsterweg gereed. De bouw en inrichting had ongeveer een jaar geduurd maar nu kon Koosje samen met haar kapster de haren van de dames en heren verzorgen.

In 1998 werden de woning en kapsalon verkocht en werd er verhuisd naar een nieuwe woning. De kapsalon In Coornhert State bleef: er was nu een mooie balans van actief bezig zijn en een beetje rustiger aan.

Dinsdagmiddag 14 januari was er in restaurant it Pypskoft in Coornhert State een klein afscheidsfeestje en kreeg Koosje naast de bloemen en leuke attenties ook lieve en ontroerende woorden te horen.

De kapsalon in Coornhert State is per 1 januari voortgezet door Wia Siebinga.