Voel je vrij op het ijs! Gratis schaatsworkshop voor LHBTI+ zestigplussers

Heerenveen - Stichting Hart voor Sport en Cultuur organiseer dinsdag 4 februari in Thialf Heerenveen ‘Voel je vrij op het ijs!’: een gratis schaatsworkshop, kunstschaatsdemonstratie en gezellig samen zijn voor LHBTI+ inwoners van 60 jaar en ouder uit de regio Heerenveen.

Al sinds de twaalfde eeuw wordt in Nederland geschaatst, zo schrijft de organisatie. ,,Schaatsen heeft een diep verankerde culturele betekenis en de reden dat men al eeuwenlang schaatst is divers van aard, maar hebben een grote gemene deler. Op het ijs voelt men zich vrij. Op het ijs vervagen al eeuwen lang grenzen als rangen,standen of geloofsovertuigingen. Daarom past een workshop schaatsen ook ontzettend goed bij de doelgroep van ‘Voel je vrij op het ijs’.”

Doel is om schaatsliefhebbers die zich binnen de LHBTI+ community bevinden samen te brengen. De deelnemers gaan met elkaar het ijs op en volgen een workshop schoonrijden. ,,Door samen te zwieren en te zwaaien op het ijs wordt een gevoel van saamhorigheid gecreëerd. Plezier met elkaar staat voorop. Deelnemers kunnen aanhang, vrienden of familie meebrengen om te kijken en zodoende onderdeel uit te maken van deze bijzondere activiteit. Voor hen en deelnemers wordt een demonstratie uitgevoerd om naar te kijken.”

Opgave

Wie onder de doelgroep valt en zin heeft om samen met anderen aan de workshop deel te nemen kan zich hier opgeven.

Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname is gratis.

Voel je vrij op het ijs! wordt georganiseerd door Stichting Hart voor Sport en Cultuur in samenwerking met De Pronkriders, Gemeente Heerenveen, Stichting Regenboogbelang Heerenveen, Entertainment on Ice en Caleidoscoop.