Dansgroepen OBS Ekke de Haan in de prijzen

HEERENVEEN - Twee talentendansgroepen van Basisschool Ekke de Haan, onder leiding van Nellie Hoekstra, namen zaterdag deel aan de eerste voorronde van de Noord-Nederlands Kampioenschappen Streetdance, Showdance en Modern in Drachten. Zij zijn de enige basisschool tussen allemaal dansscholen van noord Nederland.

Op het hoogste podium, begeleid door licht en muziek en beoordeeld door een deskundige jury vertoonden de danseressen hun danskunsten.

In de categorie showdance tot en met 8 jaar beginners, vermaakten de pinguïns, genaamd BCD Be’Cool, het publiek met hun grappige dans. Spartelend in badjes en waggelend over de dansvloer, voerden zij de dans goed uit en veroverden de vierde prijs.

Dansteam BCD BeN’ice’, danste als ijsvogels in prachtige blauwe glitterpakken, in de categorie showdance 9 tot en met 12 jaar beginners eveneens naar een vierde plek.

Het NNKS bestaat uit vier voorrondes voor streetdance. Tijdens de voorrondes kunnen teams punten behalen welke bij voldoende punten toegang geven tot de finale.

De volgende wedstrijd waaraan deze twee teams meedoen, is zaterdag 4 april in Sportstad Heerenveen.