Podiumplaatsen voor UDIROS Outdoor in Westerbork

NIEUWEHORNE - - De jeugd-wedstrijdploeg van UDIROS Outdoor uit Nieuwehorne pakte dit weekend podiumplaatsen tijdens de survivalrun in Westerbork. Hieronder een door de club zelf aangeleverd verslag.

Feest tijdens de survivalrun in Westerbork. Met name in Nijeberkoop kon de vlag uit, voor Siemen Keizer en Irene Groen die beiden een mooie derde plaats pakten. Ook in het buurdorp Oldeberkoop tevreden gezichten: Robin Kamperveen pakte een mooie plek in de top-20. Met Keizer en Groen was UDIROS Outdoor goed vertegenwoordigd bij de prijsuitreiking in Westerbork.

Keizer en Kamperveen liepen de Middellange Survivalrun (MSR) over 11 kilometer door het prachtige Drentse landschap, ter voorbereiding op de eigen U3Run, op 1 maart in Nieuwehorne. Daar waar tijdens eerdere edities sneeuw, ijs en hagel voor barre omstandigheden zorgden was het nu rustig en niet te koud weer. Siemen Keizer is een van de nieuwe leden die zich heeft aangesloten bij UDIROS Outdoor in Nieuwehorne. Samen met Wendy Jongsma trainen zij sinds enkele maanden mee in de wedstrijdploeg onder leiding van hoofdtrainer Ydo de Vries. ‘Het is mooi dat deze atleten erbij komen’, aldus De Vries: ‘Het niveau gaat hiermee omhoog en we maken elkaar hiermee beter’. Keizer liep een ijzersterke run en deed uitstekende zaken voor het MSR-klassement. Wendy Jongsma liep de Korte Suvivalrun en pakte een mooie 7e plaats.

Irene Groen liep bij de dames een prachtige run over het parcours van 6 kilometer en zag zich beloond met een mooie 3e plaats. ‘Irene traint nu al even mee bij de jeugd wedstrijdploeg van UDIROS Outdoor, en ze maak mooie progressie’, ziet Ydo de Vries. Er wordt fanatiek getraind door de wedstrijdgroep in Nieuwehorne, die onder leiding staat van De Vries samen met toploper Werner Valk. De combinatie van deze twee trainers voor de jeugdgroep werkt erg goed. ‘We hebben allebei onze eigen aanpak en leggen vanuit verschillende accenten samen de basis voor de groei van deze groep’ aldus De Vries.

Ook bij de recreanten en bij de Korte Survivalrun (KSR), beiden met een uitdagende route over 8 kilometer stond een grote groep atleten aan de start van UDIROS Outdoor. ‘We zien steeds meer atleten die de stap van recreatief naar wedstrijd maken’ geeft De Vries aan. ‘We hebben als club fors geïnvesteerd in goede begeleiding van onze leden, zowel bij de jeugd als bij de volwassenen’. En dat werpt zijn vruchten af: ‘Er begint doorstroming te komen tussen de verschillende groepen, we hebben een fanatieke wedstrijdgroep bij de jeugd én bij de volwassenen, maar ook een aantal prima trainers die jeugd (vanaf 8 jaar) en volwassenen rustig de basis aanleren’. En zo kan iedereen in zijn eigen tempo in een trainingsgroep meedraaien.

Ondertussen wordt er vanuit UDIROS Outdoor ook hard gewerkt aan de eigen survivalrun op 1 maart, de U3Run. Hier is gekozen voor een ander concept dan gebruikelijk in de survivalwereld. ‘Wij zetten het team centraal’, vervolgt Ydo: ‘Met z’n 3-en kiezen uit drie verschillende categorieën. Met start & finish in de sporthal, samen met het dorp, we gaan echt iets nieuws neerzetten’. UDIROS Outdoor verschijnt zowel bij de jeugd als de volwassenen met meerdere teams, die voor de prijzen mee gaan strijden. ‘Het is mooi om de sportieve strijd met andere clubs aan te gaan, zet je toppers maar bij elkaar, een mooie uitdaging om nu eens als team je club te vertegenwoordigen!’. Inschrijven voor de U3Run kan tot 16 februari via de website U3Run.nl.